Tarp kandidatų į Nacionalinę kultūros ir meno premiją - D.Banionis ir J.Budraitis

Į Nacionalinę kultūros ir meno

Aktorius D.Banionis.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Aktorius D.Banionis.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:41 AM

Gauti Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja aktoriai Donatas Banionis ir Juozas Budraitis, rašytojai Vytautas Martinkus ir Vladas Braziūnas, džiazo muzikas ir kompozitorius Vladimiras Čekasinas, muzikologas Viktoras Gerulaitis, kompozitoriai Giedrius Antanas Kuprevičius ir Faustas Latėnas, chorvedys ir kompozitorius Vytautas Miškinis, kino operatorius Jonas Gricius, vizualaus meno kūrėjas Artūras Raila, fotomenininkas Algirdas Šeškus.

Iš šių kandidatų komisija gruodžio 9-ąją išrinks 6 laureatus, kurie bus paskelbti tą pačią dieną.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijoje, kuriai vadovauja istorikas Alfredas Bumblauskas, yra literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas, rašytojas Donaldas Kajokas, dirigentas Juozas Domarkas, skulptorius Robertas Antinis, menotyrininkė Lolita Jablonskienė, architektas Saulius Juškys, kompozitorius Algirdas Martinaitis, teatrologė Irena Veisaitė ir kino režisierius Audrius Stonys.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų 7 metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius, viena premija taip pat gali būti skiriama už viso gyvenimo indėlį į kultūrą ir meną.

Nacionalinės premijos laureatai išrenkami ir paskelbiami gruodžio mėnesį, o premijas teikia Respublikos Prezidentas Vasario 16-osios proga.

Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Nacionalinės kultūros ir meno premijos, kurių kiekvienos dydis - 104 000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.