Spektaklio apie moteris sceną nuklos plunksnos

Su lietuvių šokėjais žinomas choreografas iš Šveicarijos Jerome’as Meyeris sukūrė spektaklį „W(o)men“, kuris žiūrovus nukels į moterų karalystę.

J.Meyerio spektaklis „W(o)men“ šokamas scenoje, pilnoje tikrų plunksnų.<br>J.J.Boso nuotr.
J.Meyerio spektaklis „W(o)men“ šokamas scenoje, pilnoje tikrų plunksnų.<br>J.J.Boso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Dec 14, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:17 PM

Spektaklio „W(o)men“ scenografijos elementu tapo plunksnos. Kūrėjai tai paaiškino pasakos kalba: „Kažkada gyveno trys karaliai, o jų karalystėje saulė niekada nenusileisdavo.

Karaliai valdė politiką, ekonomiką, religiją ir kultūrą. Kiekvienas karalystės gyventojas atrodė laimingas. Tik tada, kai karaliai mirė, žmonės suprato, kad visą savo gyvenimą jie buvo apgaudinėjami. Po mirties žemėje buvo paskleistos jų plunksnos.“

Spektaklio eskizas buvo parodytas pernai, kai bendro projekto ėmėsi šokio menininkai iš Hagos ir Vilniaus.

Eskizas pavyko, todėl „Menų spaustuvė“ pakvietė žymųjį choreografą tęsti darbo.

Pačiam J.Meyeriui patiko dirbti Vilniuje su lietuvių šokėjais. Tačiau pora eskizo dalyvių negalėjo toliau repetuoti dėl patirtų traumų. Todėl J.Meyeris vasaros pabaigoje surengė šokėjų atranką, kad surastų tuos, kurie prisijungs prie šokėjos Agnės Ramanauskaitės, nuo pat pradžių kūrusios spektaklį.

Choreografas į atranką pakvietė ir šokėjų vyrų. Taip buvo suburta Airidos Gudaitės, Ievos Navickaitės ir Manto Stabačinsko kompanija.

Kartu dirbo kompozitorė Rita Mačiliūnaitė, scenografė Simona Biekšaitė, šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis.

J.Meyeris intensyviai dirba Nyderlanduose, todėl spektaklį Vilniuje kūrė siųsdamas užduotis internetu. Likus savaitei iki „W(o)men“ premjeros, J.Meyeris atvyko į Vilnių tęsti repeticijų.

Tačiau patyręs, kad Vilniaus gatvėse slidu, ir nepamiršęs savo šokėjų traumų, J.Meyeris ne juokais išsigando. „Šokėjams liepiau būti atsargiems ir nepaslysti. Išvengti traumų mums šiuo metu yra svarbiausia užduotis“, – šypsodamasis kartojo choreografas.

J.Meyeris yra nepriklausomas choreografas, gyvenantis ir dirbantis Nyderlanduose. Jis studijavo Ženevoje ir Miunchene. Šoko garsiose Šveicarijos, Izraelio, Nyderlandų šokio trupėse.

Jis atliko solines partijas choreografų Williamo Forsythe’o, Wimo Vandekeybuso, Matso Eko, Johno Neumeierio, Jose Limono šokio spektakliuose. J.Meyeris taip pat kūrė choreografiją spektakliams Filadelfijoje (JAV), Hagoje, Ženevoje.

J.Meyerio šokio spektaklio „W(o)men“ premjera „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje rodoma gruodžio 19 d. Bilieto kaina – 30 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.