Nacionalinis dramos teatras su Lietuvos žmonėmis žvelgs į kosmosą

Pirmųjų lietuviškų palydovų „LitSat-1“ ir „LituanicaSat-1“ paleidimas į kosmosą sutampa su Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) baigiamaisiais darbais kuriant unikalią, novatoriškų meninių sprendimų kupiną premjerą vaikams ir paaugliams „Kosmosas+“. Į ją teatras žiūrovus pakvies 2014 m. kovo 21 d., o bilietų prekyba pradedama gruodžio 16 d.

Spektaklio „Kosmosas " logotipas.
Spektaklio „Kosmosas " logotipas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-16 17:58, atnaujinta 2018-02-19 19:27

„Danų režisierės Kirsten Dehlholm darbai pasaulyje garsėja inovacijomis ir įspūdingais meniniais sprendimais. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ji pirmą kartą savo karjeroje kuria spektaklį jaunai auditorijai. Tam režisierė pasirinko kosmoso temą, siekdama per ją sužadinti šiandienio jauno žmogaus vaizduotę ir suteikti atradimo džiaugsmą. Šis jau daugiau kaip metus brandinamas teatro pastatymas sutampa su visai Lietuvai svarbiu įvykiu – net dviejų lietuviškų palydovų paleidimu į kosmosą. Viliamės, kad būsimas spektaklis „Kosmosas+“ prisidės prie kosminių tyrinėjimų populiarinimo ir inovatyvių meninių sprendimų sklaidos mūsų šalyje“, – sakė Lietuvos nacionalinio dramos teatro meno vadovas Audronis Liuga.

Naujajame LNDT spektaklyje bus kalbama ne tik apie palydovus, skriejančius aplink žemę, kurių, beje, yra per 8 tūkst., bet ir apie daugybę kitų, smalsumą žadinančių temų. Šis spektaklis skirtas 9–16 m. amžiaus vaikams ir jaunuoliams, tačiau į jį kviečiami ir visi įgimto smalsumo nepraradę suaugusieji.

Kopenhagoje įsikūrusios grupės „Hotel Pro Forma“ įkūrėja ir viena ryškiausių šiuolaikinio Europos teatro vizionierių K.Dehlholm savo spektaklius ir performansus rodo teatruose bei muziejuose, miestų aikštėse, kitose kultūrinėse erdvėse visame pasaulyje – nuo JAV iki Singapūro. „Hotel Pro Forma“ pasižymi tuo, kad scenoje sujungia vizualiuosius menus, architektūrą, muziką, kiną, literatūrą, mokslinius atradimus.

Netikėtų derinių bus kupinas ir Lietuvos auditorijai kuriamas „Kosmosas+“. Kūrybinę mokslinio spektaklio komandą, be režisierės, sudaro teorinės fizikos specialistas, visata besidomintis vaizdų dizaineris, vaizdo menininkė, operatorė, šiam spektakliui muziką kuriantys bei gyvai ją atliksiantys elektroninės muzikos didžėjai, net keli dramaturgai, radijo bangomis valdomų mažųjų skraidyklių su įmontuotomis kameromis operatorius. „Kosmose+“ drauge su Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktoriais vaidins ir du dvylikamečiai moksleiviai.

Išmoningai derindami mokslinius faktus, planetų ir galaktikų nuotraukas, vaikų įžvalgas, piešinius, šviesos efektus ir gyvai atliekamą elektroninę muziką, spektaklio sumanytojai žada įspūdingą, įtraukiantį reginį.

Spektaklio režisierė K.Dehlholm, paklausta apie būsimą spektaklį Lietuvoje, neslepė džiaugsmo: „„Kosmosas+“ – tai ilgas kūrybinis procesas. Glaudus „Hotel Pro Forma“ kūrybinės komandos ir Lietuvos menininkų bei technikų bendradarbiavimas yra svarbi šio projekto dalis. Bendros kūrybinės dirbtuvės ir susitikimai Kopenhagoje bei Vilniuje padeda vystyti idėjas ir daug elementų sujungti į visumą. Džiaugiamės galimybe šį naują spektaklį apie visatą kurti Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje. Didžiuojamės, kad esame pakviesti į Lietuvą ir nekantraujame „Kosmosą+“ pristatyti jūsų auditorijai.“

Bilietus į spektaklį „Kosmosas+“ galima įsigyti interneto svetainėse www.teatras.lt ir www.tiketa.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.