Dainininkas V.Juozapaitis jubiliejaus proga surengė gerbėjams muzikos puotą

Šeštadienio vakarą Nacionalinė filharmonija buvo sausakimša. Seimo narys vienas iškiliausių šalies baritonų V.Juozapaitis 50-mečio proga čia surengė koncertą „Ačiū Jums, kad esu“ gerbėjams, bičiuliams ir kolegoms.

Koncerto „Ačiū Jums, kad esu“ akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Koncerto „Ačiū Jums, kad esu“ akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Dec 21, 2013, 7:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:47 PM

Sceną iškeitęs į darbą Seime artistas prieš renginį prisipažino išsiilgęs bendraminčių, kuriems muzikos reikia kaip oro. Solistas kartu su savo mokytoju Vladimiru Prudnikovu, mokiniu Algirdu Bagdonavičiumi, dukra Ieva Juozapaityte, kolegomis Asta Krikščiūnaite ir Mindaugu Zimkumi jiems dovanojo gražiausių operos fragmentų ir dainų programą. Dainininkams pritarė Modesto Barkausko diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras. Vakare taip pat skambino pianistas Petras Geniušas.

Nors V.Juozapaitį įsuko politika, o, pasak solisto, ko nors ėmęsis, jis stengiasi daryti tai „iki galo“, išrauti klasikinės muzikos iš savo gyvenimo artistas nesiekia.

Pernai V.Juozapaitis papildė savo gausų repertuarą nauju etapiniu Onegino vaidmeniu Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) spektaklyje. Prieš kelerius metus jis sužibėjo įspūdingame kūrybos 20-mečiui skirtame koncerte Kongresų rūmuose. „Aš scenoje esu ne tik dėl to, kad pats pajusčiau pasitenkinimą. Mes, menininkai, galime keisti kitų likimus, nes menas – tai kelias į žmonių širdį, sąžinę ir protą“, - tada kalbėjo menininkas.

Nedaugeliui per 50 gyvenimo metų pavyksta apimti beveik visas dominančias veiklos sferas ir pasiekti jose tokių aukštumų, kaip pavyko V.Juozapaičiui.

2003 metais jo veikla buvo įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Dainininkas yra pelnęs “Kristoforo“ laureato vardą, tris kartus – „Metų operos solisto“ titulą, du kartus – „Publikos simpatijų“ prizą. V.Juozapaičiui įteikti Operos bičiulių draugijos „Kipro“ apdovanojimas, Auksinis scenos kryžius, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius, suteiktas Muzikų sąjungos „Auksinio disko“ laureato vardas.

Solisto repertuare – daugiau kaip 50 pagrindinių ir mažesnių baritono vaidmenų, kurtų Lietuvos ir užsienio muzikiniuose teatruose. Jis – nepamirštamas Rigoletas, Don Žuanas, Žermonas, Grafas Šemeta Broniaus Kutavičiaus operoje „Lokys“.

Specialiai V.Juozapaičiui vaidmenis savo operose skyrė lietuvių kompozitoriai Audronė Žigaitytė (Žilvino - operoje „Žilvinas ir Eglė“) ir Giedrius Kuprevičius (Augusto – operoje „Karalienė Bona“). 1996-aisiais pradėjęs dėstyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje V.Juozapaitis tapo profesoriumi, be to, įkūrė savo edukacinį kultūros ir meno centrą.

„Sukuosi kaip voverė rate. Bėgimas gamina energiją: nustosi bėgti – baigsis gyvenimas“, - yra sakęs menininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.