Baroko muzikos atlikėjai prisipažins meilę

Pirmą kartą Lietuvoje, Nacionalinės filharmonijos scenoje Vilniuje, koncertuos pasaulinio garso baroko muzikos interpretatoriai – Belgijos baroko orkestras „B`Rock“ ir fleitos Paganini vadinamas šveicarų fleitininkas ir dirigentas Maurice`as Stegeris. Svečiai atliks Giuseppe Antonio Brescianello, Antonio Vivaldi, Giuseppe Torelli ir Francesco Geminiani kūrinių programą „Su meile, Vivaldi“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-05 09:20, atnaujinta 2018-02-16 17:02

„Sulaukti tokio lygio kolektyvo pasirodymo Filharmonijoje mums yra didžiulė garbė. Nepaprastai džiaugiamės, kad galime surengti šį išskirtinį koncertą ir šitaip pamaloninti savo publiką, o ypač senosios muzikos gerbėjus, išskirtiniais įspūdžiais“, – neslėpė džiaugsmo Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Belgijos baroko orkestras „B`Rock“ yra vienas geriausių pasaulyje tokią muziką atliekančių kolektyvų. Orkestre groja daugiau kaip dvidešimt atlikėjų. Su „B`Rock“ orkestru dažnai pasirodo garsūs solistai ir dirigentai, tokie kaip Rene Jakobsas, Jeremie Rhoreris, Leonardas Garcia Alarconas, Peteris Dijkstra, Philippe`as Jaroussky, Kristiana Bezuidenhout, Aleksandras Melnikovas, Ilina Ibrahimova ir kiti. Kolektyvas per sezoną surengia tris dešimtis nuotaikingų koncertų įvairiose šalyse.

Orkestro repertuaro pagrindas – žinomi ar rečiau skambantys XVII–XVIII a. kūriniai. Šiam kolektyvui visa muzika yra šiuolaikinė. Orkestro „B`Rock“ meno vadovas ir koncertmeisteris Rodolfas Richteris – smuikininkas, daug koncertuojantis kaip solistas ir ansamblio narys. Jis yra padaręs nemažai Johanno Sebastiano Bacho, Georgo Friedricho Handelio, Giuseppe Tartini ir kitų kompozitorių įrašų, neseniai kartu su „B`Rock“ orkestru į kompaktines plokšteles įrašė Antonio Vivaldi ir Johno Cage`o kūrinius.

Koncerto solistas – pagarsėjęs baroko muzikos interpretuotojas, šveicarų fleitininkas ir dirigentas M.Stegeris. Jis nuolat kviečiamas koncertuoti ir diriguoti geriausiems baroko, klasikinę ir moderniąją muziką atliekantiems kolektyvams.

Koncertas "Su meile, Vivaldi" vyks šeštadienį, vasario 8 d.,  19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.