Lietuvos kinas pristatomas Berlyno festivalio mugėje

Ketvirtadienį prasidėjusioje Europos filmų mugėje, vykstančioje per 64-ąjį Berlyno tarptautinį kino festivalį, veiks ir nacionalinis Lietuvos stendas. Šiemet kino profesionalams bus pristatoma ne tik Lietuvos kinematografija, bet ir mokesčių lengvatos kinui, kuriomis pasinaudoti ir filmuoti mūsų šalyje bus kviečiami užsieniečio kino kūrėjai.

Žmonės laukia bilietų į Berlyno kino festivalį.<br>"Reuters" nuotr.
Žmonės laukia bilietų į Berlyno kino festivalį.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 4:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:14 PM

„Šių metų pradžioje įsigaliojusios mokesčių lengvatos sudaro palankias sąlygas filmuoti Lietuvoje: pasinaudojęs naujuoju modeliu kino kūrėjas mūsų šalyje patirtas išlaidas gali susimažinti iki 20 procentų. Europos filmų mugė yra puiki vieta pirmą kartą pristatyti šią naujieną užsienio auditorijai. Jau esame gavę vieno nacionalinio gamintojo paraišką pasinaudoti lengvata, o grįžę iš Berlyno tikimės sulaukti ir pirmųjų užsieniečių, norinčių atvykti filmuoti į Lietuvą“, - sakė Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Lietuvos kino stende vyks specialūs susitikimai, kuriuose bus detaliai atsakyta į klausimus, susijusius su galimybėmis ir sąlygomis naudotis mokesčių lengvatomis.

Be to, Lietuvo kino stendo lankytojai galės trijuose specialiai įrengtuose ekranuose peržiūrėti naujausių filmų ištraukas, pamatyti galimas filmavimų vietas šalyje, sužinoti, kokios filmų kūrimo paslaugos teikiamos Lietuvoje.

Europos filmų mugėje dalyvaus gausi šalies kino industrijos atstovų delegacija. Per 40 šalies kino industrijos atstovų (prodiuseriai, kino gamybos bendrovių atstovai, festivalių rengėjai, filmų platintojai) ieškos verslo partnerių iš užsienio, pristatys savo filmus ar paslaugas.

Berlyno tarptautinis kino festivalis yra vienas seniausių ir reikšmingiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje, kasmet pritraukiantis tūkstančius žiūrovų ir kino industrijos atstovų. Šiame festivalyje įteikiami "Auksinio lokio" ir "Sidabrinio lokio" apdovanojimai.

Per Berlyno kino festivalį kasmet vykstanti Europos filmų mugė yra vienas svarbiausių ir didžiausių šio pobūdžio renginių pasaulyje. Lietuva nacionalinį kino stendą mugėje pristato nuo 2011 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.