Lietuva – tarp labiausiai klasikinę muziką mėgstančių šalių

Kaip manote, kurioje Europos šalyje žmonės mieliausiai vaikšto į klasikos koncertus? Vokietijoje? Austrijoje? Prancūzijoje? Neatspėjote. „Eurobarometro“ apklausa apie koncertų lankymą Europoje pateikė netikėtus skaičius. Juos paskelbė ArtsJournal portalas.

Lietuvoje klasikos koncertai vyksta arenose ir atvirose aikštėse.<br>Nuotr iš „Lietuvos ryto“ archyvo
Lietuvoje klasikos koncertai vyksta arenose ir atvirose aikštėse.<br>Nuotr iš „Lietuvos ryto“ archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Feb 20, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:38 AM

Apklausos dalyviai turėjo atsakyti į kausimą, kiek kartų per pastaruosius 12 mėnesių apsilankė klasikiniame koncerte. Visus pralenkė švedai – 61 proc. šių šiauriečių per metus pabuvo koncerte mažiausiai kartą. Antroje vietoje atsidūrė Danija, pralaimėjusi kaimynei tik vienu procentu.

Įdomu, kad iš karto po skandinavų rikiuojasi Baltijos valstybės, mėgstančios apraudoti klasikos žūtį. Tiesa, Lietuva nuo kaimynių šiek tiek atsilieka – dalijasi 7 ir 8 vietomis su Olandija: abiejose šalyse 51 proc. gyventojų bent kartą per praėjusius metus apsilankė klasikos koncerte.

Latviai puikuojasi trečioje vietoje (55 proc.), estai – ketvirtoje (54 proc.). Lietuvius dar aplenkė austrai ir Liuksemburgas (po 52 proc.).

Didžių klasikos tradicijų šalis Vokietija, baigianti užpildyti savo muzikos mokyklas Azijos studentais, atsidūrė 10 vietoje (45 proc.), o į patį sąrašo galą nusirito portugalai (19 proc.).

Nenuostabu, kad greta jų atsidūrė gaivališkieji graikai. Tačiau išvysti čia Fryderyko Chopino tautiečius lenkus buvo tikrai netikėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.