Knygų mugėje - „nepatogūs“ klausimai apie prezidentę

Žurnalistė, televizijos laidų vedėja ir autorė Rūta Janutienė penktadienį parodų rūmuose „Litexpo“ esančiame „Lietuvos ryto“ stende pasirašinėjo savo skandalingosios knygos antraštiniame puslapyje.

Penktadienis Knygų mugėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Penktadienis Knygų mugėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Feb 21, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:32 AM

Norinčiųjų pirkti knygą rožiniais viršeliais apie Lietuvos prezidentę „Raudonoji Dalia“ buvo daug. Stendo lankytojai domėjosi knygos turiniu ir jos parašymo motyvais.

R.Janutienė smalsuoliams pasakojo, kad knygą parašyti paskatino pats Dalios Grybauskaitės asmuo. „Tai yra žmogus, apie kurio praeitį yra arba buvo žinoma labai mažai. Kai nieko nežinai apie savo valdovą, natūraliai kyla noras išsiaiškinti, kas jis toks“, – teigė autorė.

„Ši knyga yra tarsi politinis detektyvas. D.Grybauskaitė labai daug apie save melavo, ir natūraliai kilo noras tą melą atskleisti. Pirmiausia man pačiai buvo smalsu išsiaiškinti jos praeities detales“, – pasirašinėdama knygas dėstė R.Janutienė.

Anot autorės, ją suintrigavo šalies vadovės slepiamos paslaptys. „Ji – tarsi šiuolaikinė „antipelenė“, griežtai sauganti daugybę paslapčių“, – apie knygos parašymo motyvus pasakojo žurnalistė.

Smalsuolių paklausta, ar nebijojo leisti tokią knygą, R.Janutienė tvirtai atsakė, kad jai nėra ko bijoti.

„Kartą viena televizija mane jau atleido iš darbo už tam tikrus pasisakymus apie prezidentę“, – prieš vienerius su puse metų įvykusią situaciją atsiminė ji.

„Dabar dirbdama „Lietuvos ryte“ tokios baimės tikrai nejaučiu“, – užtikrintai kalbėjo žurnalistė.

„Tačiau netiesioginė reakcija kitose sferose labai jaučiama. Tarkime, tai, kad buvo taisoma prezidentės biografija. Konservatorių nusistatymas taip pat jaučiamas. Jis, beje, artėjant rinkimams, aštrėja“, – smalsuoliams pasakojo R.Janutienė.

Autorė teigė knygos iš pradžių neleidusi tradiciniais kanalais. „Iš pradžių ją labai sėkmingai platinome per spaudos kioskus. Buvo įvairių pasiūlymų iš skirtingų leidyklų tiesiog atiduoti rankraštį leisti, bet to nedarėme“, – pasakojo žurnalistė, knygą išleidusi bendradarbiaudama su leidykla „Nataiva“.

„Gerą knygą parašėte!“ – praeidami dėkojo ją jau skaitę stendo lankytojai. „Na, iš tiesų gal visai ir neblogą“, – su šypsena juos sveikino R.Janutienė.

Šiais metais Vilniaus knygų mugės lankytojus pabendrauti prie savo stendo kviečianti „Lietuvos ryto“ grupė savo stende yra numačiusi susitikimus su įvairiais autoriais.

Televizijos laidų vedėja Rūta Janutienė lankytojus dar sveikins vasario 22 d. 11 val., Nacionalinės premijos laureatas Juozas Erlickas – vasario 22 d. 16 val., italų virtuvės virtuozas Antonio Meschino – vasario 23 d. 11 val., žurnalistė ir rašytoja Audronė Urbonaitė – vasario 23 d. 13 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.