Sostinėje – D.Geringo violončelės kerai

Sostinėje penktadienį koncertuos garsus Lietuvoje gimęs muzikas Davidas Geringas. Kartu su Valstybiniu simfoniniu orkestru Kongresų rūmuose maestro pateiks vieną gražiausių violončelės repertuaro kūrinių bei stos prie dirigento pulto. Klausytojai išgirs D.Geringo atliekamą Roberto Schumanno koncertą violončelei ir orkestrui, maestro taip pat diriguos kompozitoriaus Jeano Sibeliaus Antrąją simfoniją.

Violončelininkas D.Geringas.
Violončelininkas D.Geringas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:02 AM

D.Geringas Vilniuje gimė 1946 metais, Maskvos konservatorijoje baigė Mstislavo Rostropovičiaus klasę. 1970-1975 metais dirbęs Lietuvos filharmonijoje, vėliau emigravo į Vokietiją. Šiuo metu gyvena Hamburge, dėsto Liubeko aukštojoje mokykloje. 2002 metais D.Geringas apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. Kaip dirigentas ir solistas jis pasirodo žymiausiose pasaulio koncertų salėse ir dirba su viso pasaulio orkestrais.

Menininkas sako visada su malonumu atvažiuojąs į gimtąjį Vilnių.

„Gintaras Rinkevičius nuo 1990 metų mane dažnai pakviesdavo drauge muzikuoti, esame kartu surengę fantastiškų koncertų, pamenu, buvome įvertinti už geriausią metų koncertą. Taigi mūsų draugystė su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru tęsiasi jau daugiau nei dvidešimt metų. Labai džiaugiuosi kaskart sugrįždamas ir grodamas su jais. O dabar – juo labiau – kaip dirigentas“, – kalbėjo muzikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.