Debiutiniame įraše - pasaulį apkeliavę „Smėlio laikrodžiai“

Muzikos informacijos ir leidybos

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:29 AM

Leidinyje – DVD formatu įrašytas pasaulinio pripažinimo sulaukęs audiovizualinis performansas „Smėlio laikrodžiai“ bei jo kūrybinės grupės interviu, CD su penkiais ryškiausiais pastarojo meto kompozitorės darbais ir dvikalbis lankstinukas.

2010 metais festivalio „Gaidos“ užsakymu sukurtą performansą „Smėlio laikrodžiai“ į savo renginių programą įtraukė Europos šiuolaikinės muzikos festivalių tinklas „Reseau Varese“, jį išvydo Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Olandijos, Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Lenkijos, Belgijos ir JAV šiuolaikinio meno salių lankytojai

Anot kompozitorės, naujasis leidinys žymi svarbiausius jos kūrybinės biografijos etapus ir pristato kartu juos išgyvenančius ištikimiausius muzikos atlikėjus – kamerinį orkestrą „Sinfonietta Riga“ ir jo meno vadovą Normundą Šne, italų violončelininką Francesco Dilloną, vaizdo menininką Lucą Scarzellą ir kitus.

Leidinyje įrašytoje J.Janulytės muzikoje įvairiomis formomis atsiskleidžia kompozitorės susikurtas monochrominis kūrybos metodas bei vizualus mąstymas. Pastarasis išryškėja ne tik vidinėse kūrinių struktūrose ar inspiracijose, bet aiškiai regimas ir išoriškai „Smėlio laikrodžiuose“.

Juos kūrėja vadina tiksliausia ir paveikiausia išraiška to, kas buvo mėginta išgauti viso dešimtmečio laikotarpiu – būtent tokį kūrybos kelią kompozitorė skaičiuoja nuo kompozicijos bakalauro studijų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.