Meno festivaliams - 3 milijonai litų

Kultūros taryba Lietuvoje rengiamiems tęstiniams tarptautiniams meno renginiams padalijo 3 milijonus litų.

Pažaislio muzikos festivaliui skirta 300 tūkst. litų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Pažaislio muzikos festivaliui skirta 300 tūkst. litų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:01 AM

Atsižvelgdama į kultūros ir meno sričių ekspertų darbo grupės išvadas taryba skyrė lėšų iš dalies finansuoti Pažaislio muzikos festivalį (300 tūkst. litų), Vilniaus tarptautinį teatro festivalį „Sirenos“ (280 tūkst. litų), tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį „Naujasis Baltijos šokis“ (280 tūkst. litų), tarptautinį šiuolaikinės muzikos festivalį „Gaida“ (265 tūkst. litų). Dar 13 festivalių skirta 80 tūkst.–250 tūkst. litų parama.

Kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė BNS sakė, kad greitesnį, palyginti su kitomis, šių paraiškų apsvarstymą lėmė tai, jog tęstinė parama šiems festivaliams yra patvirtinta ministro ir paraiškų buvo santykinai nedaug.

„Tai yra ministro įsakymu patvirtinti trimečiai festivaliai. Kadangi tai yra atskira priemonė, buvo lengva greičiausiai apsvarstyti. Visi kiti projektai teikiami pagal sritis, pavyzdžiui, muzikos srityje yra 500 projektų, tai užtrunka, ekspertai negali per dieną, per savaitę perskaityti šitų projektų. O čia buvo 17 paraiškų pateikta ir buvo greičiau apsvarstyta“, – aiškino ji.

Kiti pirmojo paraiškų konkurso rezultatai turėtų būti paskelbti balandžio pradžioje. Šiame konkurse Kultūros taryba iš viso sulaukė 3 tūkst. 446 paraiškų, prašoma 155 mln. litų paramos.

Pirmajame konkurso etape kultūros projektų autoriams planuojama paskirstyti apie 35 mln. litų iš planuojamo bendro metinio 50 mln. litų Lietuvos kultūros tarybos biudžeto kultūros ir meno projektams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.