Lenkijoje pristatomas miuziklas apie Joną Paulių II

Devintųjų popiežiaus Jono Pauliaus II mirties metinių proga balandžio 2 dieną Krokuvoje pristatomas pontifikui dedikuotas miuziklas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 18, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

Menininkų komandos iš Italijos kuriamo miuziklo „Karolis Wojtyla: Tikroji istorija“ siužetas prasideda 1981 metų gegužės 13-ąją, kai Šv.Petro aikštėje buvo pasikėsinta į popiežiaus gyvybę. Dviejų valandų trukmės kūrinys daugiausia pasakoja apie Karolio Wojtylos gyvenimą ir iškilimą Lenkijoje.

„Tai istorija apie jaunąjį Karolį, jo jausmus, karą, motiną Emiliją, tėvą kareivį ir brolį Edmundą, su kuriuo turėjo išsiskirti, kai jis tapo daktaru. Tai yra apie viską, kas formavo K.Wojtylą iki to laiko, kai jis surado savo gyvenimo kelią“, – pasakojo miuziklo režisierius Duccio Forzano.

Joną Paulių II spektaklyje vaidins trys aktoriai iš Italijos, kiekvienas jų atvaizduos skirtingą jo gyvenimo etapą. Muziką spektakliui sukūrė atlikėja iš Izraelio Noa.

„Karolis Wojtyla. Tikroji istorija“ bus rodomas Krokuvos Juliuszo Slowackio teatre, vėliau miuziklas bus pristatomas Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

K.Wojtyla Krokuvoje praleido karo metus, iki 1978 metų, kai tapo popiežiumi, buvo šio miesto arkivyskupas. Šių metų balandžio mėnesį Vatikanas popiežių Joną Paulių II paskelbs šventuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.