Pavasario ženklai: spektaklis „Gandro dovana“

Kovo 23 d. 12 val. Vilniuje, „Menų spaustuvėje“, Stalo teatras pirmą kartą šį sezoną vaidins muzikinį etnologinį veiksmą „Gandro dovana“, pelniusį aukščiausią Lietuvoje teatro apdovanojimą „Auksinį scenos kryžių“ už meninius lėlių teatro laimėjimus 2010 metais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 9:47 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:49 AM

 Poetiškas spektaklis – be teksto. Jį kūrė režisierius ir dailininkas Algirdas Mikutis, režisierė, dailininkė ir aktorė Saulė Degutytė, kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė, instrumentininkas Valdas Narkevičius. Vaidina aktoriai Saulė Degutytė ir Saulius Čėpla.

Spektaklio idėja remiasi gyvybės medžio simboliu, kuris senovės lietuviams atspindėjo universalią pasaulio koncepciją: gyvybės medis auga vidury pasaulio, jo šakos apima visą pasaulį, viršūnė remiasi į dangų. Paukščiai – tarpininkai tarp dangaus ir žemės. Gandras buvo laikomas šventu paukščiu, nešančiu žmonėms laimę.

Daiktų teatro priemonėmis Jis ir Ji (Tėtis ir Mama arba Dievas ir Deivė) kuria pasaulį pagal gyvybės medžio modelį: požemio gyventojus, gyvūnus ir žmones, paukščius, saulę ir mėnulį... Ir laukia atskrendančio gandro.

Žaisminga ir ritmiška aktorių vaidyba susipina su muzika, kuri atliekama egzotiniais muzikos instrumentais. Gal kiekvienas šį pavasarį sulauksime savojo gandro?

Praėjusiais metais spektaklis vaidintas Kanadoje, Monrealyje vykusiame VIII tarptautiniame lėlių teatro festivalyje „Trys Kasteljerų dienos“ ir Farerų salose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.