Aktorius J.Budraitis grąžins duoklę gerbėjams

Lietuvos teatro sąjunga kiekvieną pavasarį ir rudenį rengia susitikimus su garsiais Lietuvos scenos menininkais. Pavasario renginiai prasideda po Tarptautinės teatro dienos. Tad jau  pirmadienį žiūrovai galės vėl bendrauti su pamėgtais aktoriais. Kovo 31 d. 18 val. laukiama  Juozo Budraičio.

Aktorius J.Budraitis su gerbėjais susitiks Teatro sąjungoje Vilniuje.<br>V.Ščiavisko nuotr
Aktorius J.Budraitis su gerbėjais susitiks Teatro sąjungoje Vilniuje.<br>V.Ščiavisko nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 6:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:57 AM

Dar praėjusių metų rudenį į sausakimšą Teatro sąjungos salę Vilniuje susirinkę žiūrovai tikėjosi išvysti neeilinį aktorių duetą. Tuo metu buvo skelbiama, kad kartu scenoje pasirodys Regimantas Adomaitis ir J.Budraitis. Pastarajam netikėtai susirgus, R.Adomaitis liko vienas, bet ne vienišas. Publika net kelias valandas nepaleido maestro, o kai kas net spėliojo, kiek laiko būtų užtrukę vienu metu bendraujant su abiem Lietuvos kultūros korifėjais. Kad ir kaip ten būtų, J.Budraitis šį kartą savo duoklę žiūrovams pažadėjo grąžinti. Bus kalbama net tik apie teatrą, kiną, bet ir aktoriaus net keturiolika metų trukusią diplomatinę veiklą.

Aštuntąją dešimtį einantis legendinis aktorius sukūrė apie 100 vaidmenų Lietuvos ir užsienio kine, teatre ir televizijoje. Vaidino anuo metu tokiuose garsiuose filmuose kaip „Niekas nenorėjo mirti“, „Jausmai“, „Karalius Lyras“, „Skydas ir kalavijas“, „Tas saldus žodis – laisvė“, „Sodybų tuštėjimo metas“.

Teatre aktorius vaidina iki šiol, vienas žinomiausių jo vaidmenų – Oskaro Koršunovo teatre sukurtas spektaklis pagal Samuelio Becketto pjesę „Paskutinė Krepo juosta“. Viename interviu aktorius teigia esantis kino žmogus, kuris teatre pritaiko savo kine įgytą patirtį, bet Krepo vaidmuo jam yra vienas sunkesnių, reikalaujantis išskirtinių dvasios pastangų.

Aktorius neapsiima vertinti, kurie jo vaidmenys lėmė tai, kad 2013 metais jam buvo skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija. „Kad ir kurį darbą būčiau dirbęs, visada norėjosi pasiekti geriausių rezultatų“, – teigia aktorius ir priduria, jog su meile daromi darbai visada turi atoveiksmį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.