Baltijos kino dienose Stokholme – „Eurazijos aborigenas“

Balandžio 2 dieną viename seniausių Stokholmo kino teatrų „Zita“ prasideda Baltijos kino dienos. Jų metu bus demonstruojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos filmai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:28 PM

Lietuvišką filmą „Eurazijos aborigenas“, režisuotą vieno ryškiausių lietuvių kino atstovų režisieriaus Šarūno Barto, žiūrovai pamatys balandžio viduryje. Tai istorija apie persekiojamąjį (vaidina Š.Bartas), jo pavojingą odisėją per Rytų Europą į Prancūziją. Filme atskleidžiamas globalizacijos paliestas pasaulis, kuriame įprastos fizinės, moralinės ir kitos kategorijos nebetenka prasmės.

Balandžio pradžioje bus parodytas latviškas dokumentinis filmas „Kapitalizmas Skersinėje gatvėje“ (režisieriai Ivaras Seleckis ir Talivaldis Margevics) apie išskirtinius išskirtinės 800 m ilgio gatvės Rygoje gyventojus, kurių gyvenimas pilnas komiškų sutapimų ir yra tarsi mažas šiuolaikinės visuomenės atspindys.

Per Baltijos kino dienas bus demonstruojamas estų režisierius Hardi Volmerso filmas „Living images“. Šis filmas - tai kartu ir istorinė drama, ir meilės istorija, trunkanti beveik visą šimtmetį. Režisieriaus vaizdiniai vienija įvairias kino patirtis nuo kino aukso amžiaus vaizdų iki šiuolaikinės kino kalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.