Bilietai į jubiliejinės Dainų šventės renginius jau tirpsta

Užsitikrinti geriausias vietas į jubiliejinės Dainų šventės renginius galima jau šiandien. Vos prieš savaitę pradėjus pardavinėti bilietus į dalį renginių, organizatoriai teigia jau sulaukę pirmosios susidomėjimo bangos. Aktyviausiai perkami bilietai į Ansamblių vakaro ir Šokių dienos renginius. Taip pat populiari Dainų diena, domimasi ir pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertu „Vario audra“.

Dainų šventė. Šokių diena.
Dainų šventė. Šokių diena.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:47 PM

„Raginame jau dabar visus įtraukti Dainų šventę į savo vidurvasario planus – tai vos kartą per ketverius metus pasitaikanti galimybė patirti tokį bendrumo jausmą ir dainuoti kartu su tūkstantine minia“, – sako Dainų šventės direktorius Saulius Liausa. Jo teigimu, tuo atveju, jei bus išpirkti visi bilietai, bus rengiami pakartotiniai pasirodymai.

Bilietų į Dainų šventės renginius kaina - nuo 20 litų. Vaikai iki trejų metų bus įleidžiami nemokamai. Šiuo metu parduodami bilietai į keturis renginius (Dainų dienoje parduodami bilietai tik į sėdimas vietas, stovimos - nemokamos), kiek vėliau planuojama paskelbti prekybos bilietais į Baltų genčių kostiumų pristatymo renginį Valdovų rūmuose pradžią. Likusieji Dainų šventės renginiai bus nemokami. „Užsitikrinti galimybę išvysti šį unikalų renginį iš anksto ypač aktualu iš užsienio atvykstantiems lietuviams bei turistams – jie rezervuoja bilietus ir grupėms“, – sako S.Liausa. Jo teigimu, nors aktyvūs ir vietos gyventojai,  pastebima, kad jie dažniausiai bilietus įsigyja vėliau.

Viename pirmųjų Dainų šventės renginių – liepos 3 dieną vyksiančiame spalvingame ansamblių vakare „Krantai Nemunėlio“, jungiančiame visus Dainų šventės žanrus, rengėjai žada kelionę per Lietuvą po visus etnografinius regionus.

Liepos 5-osios pavakarę Kalnų parką pripildys varinių dūdų garsai. Jungtinis pučiamųjų instrumentų orkestras atliks populiariausius Lietuvos kompozitorių kūrinius ir įsuks žiūrovus, priversdamas juos siausti kartu su geriausiais pūtikais, būgnininkais ir šokėjomis.

Tos pačios dienos vakare lauks Šokių dienos renginys „Sodauto“. Pirmą kartą naujoje vietoje, Lietuvos futbolo federacijos stadione, vyksianti Šokių diena susies šventę su etniniais simboliais, įprasminančiais pasaulį, šeimą, kaip valstybės pamatą, pakvies per vienos lietuvių šeimos gyvenimą pažvelgti į visos tautos istoriją.

Šventę liepos 6 dieną vainikuos Dainų dienos renginys „Čia – mūsų namai“. Vingio parko estradoje skambės gražiausi visų laikų kūriniai chorams – nuo klasikinių iki modernių harmonijų ir šiuolaikinių ritmų, senosios liaudies dainos, kūriniai a cappella. Kiekvienas, dalyvis ir žiūrovas, 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais giedos „Tautišką giesmę“.

Birželio 28 d. Kaune, Dainų slėnyje, vyks Dainų šventės 90-mečio minėjimas.

Jubiliejinėje Dainų šventėje bus gausu ir naujovių. Minint Kristijono Donelaičio gimimo 300-ąsias metines, pirmą kartą šventės istorijoje dalyvius kvies Teatro diena kartu su specialia programa „Dyvų dyvai“.

Planuojama, kad jubiliejinėje Dainų šventėje dalyvaus apie 37 tūkst. dalyvių, į ją atvyks užsienio lietuvių iš 14 pasaulio šalių. Šis unikalus tradicinės kultūros reginys 2014-aisiais Lietuvoje bus surengtas devynioliktą kartą.

Bilietus į 2014 m. Dainų šventės renginius galima įsigyti visose „Ticketpro“ kasose 29 Lietuvos miestuose ir internetu – www.ticketpro.lt. Likus mažiau nei 1 valandai iki renginio pradžios el. bilietai nebeplatinami – bilietus galima įsigyti tik „Ticketpro“ kasose. Bilietai bus pardavinėjami iki liepos 6 dienos.

2014 m. Lietuvos dainų šventės programa

Kaune

Birželio 28 d.

18 val. Dainų diena. Dainų šventės 90-mečio minėjimas Dainų slėnyje.

Vilniuje

Liepos 2 d.

21 val. Dainų šventės atidarymo koncertas „Dainos namai“ Katedros aikštėje.

Liepos 3 d.

14 val. Vaikų tradicinių amatų miestelio atidarymas prie Valdovų rūmų.

16 val. Liaudies meno parodos atidarymas Taikomosios dailės muziejuje.

22 val. Ansamblių vakaras „Krantai Nemunėlio“ Kalnų parke.

Liepos 4 d.

10–23 val. Folkloro diena „Laimužės lemta“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje.

18 val. Kanklių koncertas „Skambėkite, kanklės“ Šv.Jonų bažnyčioje.

19 val. Koncertas-vakaronė Katedros aikštėje.

22 val. Baltų genčių kostiumų pristatymas Valdovų rūmų kieme.

Liepos 5 d.

12 val. Teatro diena „Dyvų dyvai“ Bernardinų sode, pilių teritorijoje.

17 val. Teatro dienos finalas „Jau saulelė...“ Katedros aikštėje.

17 val. Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertas „Vario audra“ Kalnų parke.

21 val. Šokių diena „Sodauto“ Lietuvos futbolo federacijos stadione (Stadiono g. 2).

Liepos 6 d.

15 val. Šventės dalyvių eitynės iš Katedros aikštės į Vingio parką.

18 val. Dainų diena „Čia – mūsų namai“ Vingio parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.