„Naujasis Baltijos šokis“ liudys moderniojo lietuvių šokio bumą

18-asis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ pristatys kaip niekad gausų Lietuvos šokio trupių ir choreografų būrį.

Danijos šokio teatras pristatys choreografo Timo Rushtono kompoziciją „Juodasis deimantas“.<br>MFluri nuotr.
Danijos šokio teatras pristatys choreografo Timo Rushtono kompoziciją „Juodasis deimantas“.<br>MFluri nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:11 PM

„2013-2014 metų sandūroje įvyko Lietuvos šokio blykstelėjimas, matome kokybės kartelės šoktelėjimą į viršų, taip pat ir kiekybės. Į ligšiolinį festivalio formatą nebetelpa viskas, kas vyksta Lietuvoje“, – teigia festivalio vadovas Audronis Imbrasas.

Festivalyje dalyvaus 9 skirtingo dydžio ir formato lietuvių darbai, prie jų prisidės ir 4 užsienio spektakliai, kurių choreografai yra lietuviai.

„Akivaizdu, kad artėja tam tikras šokio bumas ir jis jau prasideda šiemet. Šiuolaikinis šokis kaip niekada buvo pamalonintas ir „Auksiniais scenos kryžiais“. Tai teikia optimizmo“, – tvirtina A.Imbrasas.

Festivalyje savo darbus pristatys neseniai šiuos apdovanojimus pelnę Mantas Stabačinskas, Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė, Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius. „Naujajame Baltijos šokyje“ taip pat dalyvaus choreografai Martynas Rimeikis, Loreta Juodkaitė, Marius Pinigis, Aušta Krasauskaitė, Vytis Jankauskas, Kauno šokio teatras „Aura“ ir „Menų spaustuvė".

Juos lydės ir užsienio šalyse kuriantys jauni lietuvių choreografai Vilma Pitrinaitė, Andrius Mulokas, Andrius Katinas ir Ugnė Dievaitytė.

Jau gerai pažįstami spektakliai „Kelionė namo“ ar „Contemporary?“ per festivalį bus pristatomi kitaip – jie bus įgarsinti ar subtitruoti anglų kalba.

Gegužės 9-15 dienomis sostinėje vyksiančiame renginyje, kurio šūkis šiemet yra „Energija, kuri keičia“, taip pat dalyvaus 13 užsienio valstybių kūrėjų.

Vilniuje viešės garsi Belgijos choreografo Wimo Vandekeybuso trupė „Ultima Vez“, žinomuose festivaliuose prisistatanti jau ketvirtį amžiaus. Naujus savo darbus renginių cikle taip pat parodys vienas Šiaurės Europos šiuolaikinio šokio lyderių – Danijos šokio teatras. Vilniuje trupė pristatys choreografo Timo Rushtono kompoziciją  „Juodasis deimantas“. Festivalyje taip pat išvysime prancūzų hiphopo šokio trupės „Compagnie Malka“ premjerą. Antrus metus iš eilės sostinėje taip pat prisistatys Izraelio choreografė Dafi Altabeb, parodysianti du spektaklius. Kaip įprasta, pamatysime ir naujausius bei įdomiausius pastarųjų metų kaimynų pastatymus.

Be įprastų erdvių – „Menų spaustuvės" ir Nacionalinio dramos teatro, šokio festivalio spektakliai šiemet bus matomi Vilniaus miesto savivaldybėje ir Kultūros ministerijoje.

Festivalio programą palydės papildomi renginiai – Tarptautiniai šokio dienai skirtas trumpametražių šokio filmų konkursas, taip pat ketvirtus metus rengiamas projektas „Šokis žodžiu - ne[w]kritika“, kuriame ugdomi ir atrandami nauji šokio kritikai.

„Naujajame Baltijos šokyje“ veiks ir festivalio klubas, kuriame kas vakarą kavinėje po spektaklio rengiamos atviros jaunųjų kritikų diskusijos su tos dienos šokio kūrėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.