LNOBT kviečia švęsti Europos operos dienas su „Kavos kantata“

Jau tapo tradicija artėjant Europos dienai drauge švęsti ir Europos operos dieną. Į šventinius renginius Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia gegužės 10 ir 11 d.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 7:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:33 PM

Lankytojų laukia susitikimai su žymiais menininkais ir operą mėgstančiais verslininkais, o pagrindinis programos akcentas – teatralizuota Johanno Sebastiano Bacho „Kavos kantata“, kuri nuskambės ne tik teatre, bet ir įvairiose Vilniaus erdvėse.

LNOBT drauge su daugiau nei šimtu Europos ir kitų žemynų operos teatrų, trupių ir festivalių Europos operos dienas švęs 8-ąjį kartą. Šių metų tema – „Kelionė į operą“. Tad dar iki pagrindinių renginių teatras kviečia ateiti pasiklausyti pokalbių apie operą, rengiamų „Šviežia kava“ kavinukėse.

Pirmasis toks susitikimas jau įvyko balandžio 15 d. – dirigentą Donatą Katkų prekybos centre „Go 9“ įsikūrusioje „Šviežia kava“ kavinėje kalbino muzikologė Rūta Gaidamavičiūtė. Taip pat pokalbiai su menininkais ir operą mėgstančiais verslininkais „Šviežios kavos“ kavinėse vyks balandžio 24 d. (prekybos centre VCUP), 30 d. (prekybos centre „Ozas“) ir gegužės 7 d. („Pirklių klube“ Gedimino pr. 35).

Pagrindinės programos gegužės 10 ir 11 d. akcentas – LNOBT operos stažuotojų bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų atliekama J.S.Bacho „Kavos kantata“. Tai bus teatralizuotas atlikimas, menantis 1976-aisiais LNOBT parengtą „Kavos kantatos“ sceninę versiją.

Naujojo „Kavos kantatos“ pastatymo muzikos vadovas – LNOBT dirigentas bei LMTA studentų orkestro vadovas Martynas Staškus, režisierė – Jūratė Sodytė.

Pagrindinius vaidmenis atliks LNOBT operos stažuotojai Monika Sakalauskaitė (Lizetė) ir Raimundas Juzuitis (Šlendrianas). Tenoro partiją dainuos LMTA studentas Edgaras Davidovičius, klavesinu skambins LNOBT operos stažuotoja, pianistė Kristina Siomka. Antroji solistų sudėtis sudaryta iš LMTA studentų. Gros LMTA studentų ansamblis.

J.S.Bacho „Kavos kantata“ nuskambės LNOBT Kamerinėje salėje, prekybos centre „Go 9“ ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme. Tradiciškai bus rengiamos ir ekskursijos po teatro užkulisius. Jau antrus metus teatras kvies kavos „su Kipru“: pievelėje prie Kipro Petrausko paminklo kartu bus galima maloniai pasišnekučiuoti su operos solistais.

EUROPOS OPEROS DIENŲ PROGRAMA Gegužės 10 d., šeštadienis: 12.00 Iškilminga Europos operos dienų atidarymo ceremonija – LNOBT Raudonojoje fojė. 12.30 J.S.Bacho „Kavos kantata“ – LNOBT Kamerinėje salėje. 13.00 „Kava su Kipru“ – pievelėje prie solisto Kipro Petrausko paminklo. 13.30–15.30 Ekskursijos po teatro užkulisius. 18.00 „Kavos kantata“ – prekybos centre „Go 9“. Gegužės 11 d., sekmadienis: 12.00 „Kavos kantata“ – Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme. 13.00–15.00 Ekskursijos po teatro užkulisius. KELIONĖS Į EUROPOS OPEROS DIENAS MARŠRUTAS

Pokalbiai su iškiliais menininkais ir verslininkais apie Operą ir Kavą:

Balandžio 24 d. – Prekybos centre VCUP, kavinėje „Šviežia kava“. Balandžio 30 d. – Prekybos centre „Ozas“, kavinukėje „Šviežia kava“ („Vagos“ knygyne). Gegužės 7 d. – „Pirklių klube“ (Gedimino pr. 35).

Operos dienos rengėjai – LNOBT, LMTA, „Šviežia kava“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.