Jaunai pianistei – „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija

23-ąjį gimtadienį švenčiančiai klaipėdietei Adelei Daunoravičiūtei balandžio 29-oji – ypatinga diena. Jai skirta pirmoji bendrovės „Švyturys – Utenos alus“ įsteigta „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendija.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 29, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:00 AM

Per Klaipėdos rotušėje vykusias iškilmes 12 tūkst. litų stipendiją aukso spalvos voke atsiėmė jos mama Nijolė Daunoravičienė. Adelė išvykusi į Rygą – čia vyksiančiame koncerte ji akompanuos J.Karoso muzikos mokyklos moksleiviams.

„Šiemet minėdami 230 metų jubiliejų nusprendėme išplėsti „Švyturio Klaipėdos kilmės fondo“ veiklą ir paskatinti jaunimą – tuos, kurie dabar garsina Klaipėdą ir ją garsins ateityje. Niekada nepamiršome savo kilmės ir didžiuojamės virdami alų uostamiestyje“, - sakė „Švyturio – Utenos alaus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Iš viso buvo pasiūlyta daugiau kaip trisdešimt jaunuolių, garsinančių Klaipėdą savo kultūrine, visuomenine, sportine ar menine veikla. Jiems savo simpatijas internetu išsakė per 60 tūkst. klaipėdiečių.

Iš visų buvo atrinkti aštuoni daugiausiai balsų surinkę jaunieji klaipėdiečiai - muzikantai, sportininkai, įvairių akcijų ir renginių organizatoriai. Galutinį žodį, kam skirta stipendija, tarė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir R.Viršilas.

Visi kiti pretendentai gavo diplomus, gėlių ir dovanų.

„Visada siekiau garsinti Klaipėdos ir Lietuvos vardą. Daug dirbu, nes vien tik sėkmės nepakanka. Esu dėkinga mamai, kuri pastebėjo mano talentą ir nuolat skatino tobulėti, savo mokytojams“, - sakė telefonu stipendijos steigėjų pasveikinta A.Daunoravičiūtė.

Ji su Kristina Budvytyte jau yra tapusi JAV konkurso „American Protege“ laureate,koncertavo garsiojoje Niujorko salėje „Carnegie Hall“. Profesorės Tatjanos Romaškinos auklėtinei plojo Italijos, Suomijos, Australijos muzikos gerbėjai.

Į iškilmes atėjusi jos mama negalėjo sulaikyti ašarų ir jaudinosi, kad dukros nėra tokioje gražioje šventėje.

„Kažkada į Australiją išvažiuodami mūsų draugai paliko mums pianiną, tad Adelė jau nuo ketverių spaudinėjo klavišus. Ji mokėsi Vyturio mokykloje su muzikos pakraipa, vėliau S.Šimkaus konservatorijoje. Dabar ji – Klaipėdos universiteto magistrantė“, - pasakojo N.Daunoravičienė.

Ji ne tik yra tarsi savo dukters vadybininkė. Mama apsaugo Adelę nuo buities darbų, kad ji nesusižalotų rankų.

„Švyturio“ parama Klaipėdai auga ne pirmus metus. Tai itin juntama nuo 2012-ųjų, kai buvo įsteigtas „Švyturio Klaipėdos kilmės fondas“ ir parama uostamiesčiui susieta su „Ekstra“ alaus pardavimais: trys centai nuo kiekvieno parduoto alaus butelio skiriama paramai.

Pernai Klaipėdai iš aludarių teko 711,700 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena