M.K.Čiurlionio paveikslai sugrįžo į ekspoziciją Kaune

Mikalojaus Konstantino

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 7:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:38 AM

M. K. Čiurlionio darbai buvo išvežti 2013-aisiais Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai laikotarpiu, kuomet Gento dailės muziejuje Belgijoje buvo surengta paroda „M. K. Čiurlionis. Svajojant apie Lietuvą“. Vėliau dailininko kūryba buvo pristatyta Rygos Biržos muziejuje, kur M. K. Čiurlionio darbai buvo eksponuojami kartu su Rudolfo Perlės kūriniais.

Menininko darbams sugrįžus į gimtinę, Kaune vėl eksponuojami ciklai „Pasaulio sutvėrimas“, „Žiema“, triptikas „Pasaka“ („Karalaitės pasaka“), paveikslų serija „Pavasaris“, „Miškas“, „Sonata Nr. 4“ („Vasaros sonata“) ir kiti darbai.

Nuo 2014 m. gegužės 2 d. M. K. Čiurlionio kūrybos gerbėjai padedant audiogidui galės klausytis individualaus pasakojimo apie šio menininko kūrybą. Kol kas ši paslauga yra teikiama tik lietuvių kalba.

M. K. Čiurlionio dailės muziejuje Kaune saugoma per 220 menininko tapybos darbų, muzikinių rankraščių, laiškų, fotografijų ir grafikos kūrinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.