Teatras atsisveikina su spektakliu „Tas, kuris gauna antausius“

Rusų dramos teatras gegužės 2-ąją

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-02 12:22, atnaujinta 2018-02-14 10:01

Leonido Andrejevo pjesės premjera teatre pristatyta 2011-aisiais. Scenografiją pastatymui kūrė Artūras Šimonis, kostiumus - Agnė Kuzmickaitė, choreografiją - Leokadija Dabužinskaitė.

Pjesės veiksmas prasideda vieno Prancūzijos didmiesčio cirke, kai į šį uždarą, savas taisykles turintį pasaulį netikėtai atklysta nepažįstamasis ir pareiškia norą tapti klounu. Ironija spinduliuojančiame kūrinyje gyvenimo sužeistas intelektualas tampa artistu, kuriam pasirodymų metu skaldomi antausiai.

„Pjesės pagrindinis leitmotyvas susijęs su žmogaus žvėrišku ėdrumu ir nepasotinamu alkiu turėti ir naudotis viskuo, kas šalia ar toliau esančiuose žmonėse arba gamtoje yra gražaus, nekalto, tyro, silpno, trapaus. Juk smulkūs žmogeliai, prislėgti baisių, sunkių aistrų, nesugeba jų nugalėti. Gal net nepajėgia susimąstyti apie tuos dalykus“, - apie spektaklį yra sakęs jo režisierius J. Vaitkus.

L. Andrejevas buvo vienas ryškiausių XX amžiaus pradžios rusų literatų, rašęs apsakymus, romanus ir pjeses. Garsiausios iš jų - „Žmogaus gyvenimas“, „Sava“ ir „Anatema“. Didžiausią reikšmę vėlyvajame autoriaus kūrybos laikotarpyje turi realistinė psichologinė drama „Tas, kuris gauna antausius“, kurioje skamba protestas prieš nežmoniškumą tokio pasaulio, kuris gyvena pagal antikrikščioniško kapitalizmo dėsnius, vyraujantį parsidavėliškumą, pinigų valdžią.

Spektaklyje vaidina Valentinas Kirejevas, Sergejus Zinovjevas, Aleksandras Agarkovas, Jevgenija Rusakova, Žilvinas Tratas, Vytautas Anužis ir kiti aktoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.