Pripažinimą pelnę atlikėjai Vienos spindesį atveš į Vilnių

Gegužės 8-ąją Šv. Kotrynos bažnyčioje gražiausiomis spalvomis spindės Viena – čia su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus) koncertuos reti svečiai iš Austrijos sostinės, Vienos muzikos autoritetai – pianistas Avedisas Kouyoumdjianas ir dirigentas Johannesas Meisslis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2014, 9:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:17 AM

Libane, armėnų šeimoje gimęs A.Kouyoumdjianas groti fortepijonu pradėjo ketverių metų, o sulaukęs dvylikos tapo jauniausiu Vienos muzikos ir teatro universiteto studentu. 1981-aisiais tarptautiniame Ludwigo van Beethoveno pianistų konkurse atlikėjas iškovojo pirmąją premiją, lėmusią jo solinę karjerą. A.Kouyoumdjiano skambinimo klausėsi garsių Europos, JAV, Kanados, Japonijos salių publika. Pianistas dažnai koncertuoja su žymiausiais pasaulio orkestrais, dalyvauja svarbiuose tarptautiniuose festivaliuose. A.Kouyoumdjianas yra tarptautinių konkursų žiuri narys, veda meistriškumo kursus Europoje, Japonijoje, Vienos muzikos ir teatro universitete dėsto fortepijoną bei kamerinę muziką.

Kartu su fortepijono meistru į sceną žengsiantis J.Meisslis smuikavimo paslapčių taip pat sėmėsi Vienos muzikos ir teatro universitete, kurį baigė su aukščiausiu pagyrimu. Atlikėjas tobulinosi JAV, vėliau tapo styginių kvarteto „Artis“ nariu. Žaibiškai pelnęs pripažinimą visame pasaulyje, J.Meisslis griežė svarbiausiuose muzikos centruose ir festivaliuose, pelnė ne vieną aukštą apdovanojimą, tarp jų – „Grand Prix du Disque“, „Diapason d‘Or“. Jis įrašė apie 40 kompaktinių plokštelių.

J.Meisslis aktyviai reiškiasi ir pedagoginėje veikloje – yra Vienos muzikos ir teatro akademijos profesorius, J. Haydno kamerinės muzikos instituto katedros vedėjas, tarptautinės vasaros akademijos „Prag-Wien-Budapest“ meno vadovas. Daugybė jo studentų laimėjo apdovanojimus žinomuose tarptautiniuose konkursuose.

Tiek meninėje, tiek pedagoginėje veikloje smuikininkas ieško muzikos sąsajų su kitomis sritimis – literatūra, kultūros istorija ir filosofija. Talentingas atlikėjas vis dažniau pasirodo kaip dirigentas – jis vadovavo įvairiems orkestrams Austrijoje, Japonijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Lietuvoje.

Vienos muzikos sluoksnių autoritetai J.Meisslis ir A.Kouyoumdjianas su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru koncertuos sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje gegužės 8 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.