Tėvas ir sūnus - scenos partneriai

Į savo kompaktinės plokštelės pristatymo koncertą gegužės 16 d. Jaunimo teatre Vilniuje kviečia du bardai, teatro ir kino aktoriai, scenos bičiuliai ir partneriai, tėvas ir sūnus Gediminas ir Ainis Storpirščiai. Duetas grįžta į sceną su koncertine programa „Vėl kartu po 15 metų“ bei dainomis iš naujos kompaktinės plokštelės „Artistai“.

Ainis (kairėje) ir Gediminas Storpirščiai įrašė plokštelę „Artistai“.<br>T.Bauro nuotr.
Ainis (kairėje) ir Gediminas Storpirščiai įrašė plokštelę „Artistai“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kamilė Danilevičiūtė

May 5, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:47 AM

Penktadienio vakarą skambės naujos, bet jau pamėgtos dainos, atlikėjai primins ir senesnius kūrinius, kuriems kitų spalvų suteikia jau nebe nedrąsus, o suvyriškėjęs, užtikrintas Ainio vokalas. Du kūrėjai dainuos apie Lietuvą, arkangelus, mirties karaliją, nuotaikingai pasakos istorijas apie meškiuką Pūkuotuką, Don Kichotą ir daugybę kitų personažų. Jaunatviška energija spinduliuojantis Ainis ir santūrus Gediminas prisipažįsta, kad per bendras repeticijas labai suartėjo kaip tėvas ir sūnus.

- Gediminai, koncertuosite su sūnumi. Ką jums davė šis duetas? Ko mokotės iš Ainio? - pasiteiravau G.Storpirščio.

- Man malonu būti scenoje su talentingu ir kūrybišku partneriu. Tikrai daug ko galiu iš jo mokytis, pavyzdžiui, intervalinio dainavimo.

- Kaip atsirado jūsų bendra su Ainiu plokštelė? Ir kodėl „Artistai“?

- Po 15 metų vėl pradėjus muzikuoti kartu mano senos dainos suskambo kitaip, o ir dar neįrašytų nemažai susikaupė,  tad ėmėmės įrašų. Be to, seniai norėjau, kad mano dainas lydėtų fortepijonas ar kiti klavišai. Tai pildosi. O plokštelės pavadinimas kilo iš vienos dainos pagal poeto Algimanto Mikutos eilėraštį.

- Ar džiaugiatės, kad sūnus nuėjo aktorystės keliu? Ar kalbatės su juo apie jo vaidmenis, patariate?

- Džiaugiuosi, kad Ainis rado jam patinkančią veiklą, kuri jį keičia ir stiprina kaip žmogų. Aišku, kalbamės apie darbus, kai jie kuriami, aptariame rezultatus po premjerų, bet tiek aš, tiek jis visada patys sprendžiame, į kurias pastabas ar patarimus reaguoti.

- Kokiose neįprastose vietose jums yra tekę koncertuoti? Koks pasirodymas labiausiai įstrigęs atmintyje?

- Renesanso stiliaus rūsiuose, planetariume, jachtoje, keleriose vestuvėse, Seime, Afganistane. Daug nuotykių, bet dabar atsiminiau, kaip krašto apsaugos ministras Juozas Oleka paprašė pagroti misiją baigusiam ispanų generolui ir jo artimiausiems karininkams, kurie nesupranta mūsų kalbos. Viskas baigėsi sėkmingai.

- Esate ne tik kūrėjas, bet ir bardų festivalių rengėjas, rūpinatės jaunimu, kuris scenoje žengia pirmuosius žingsnius. Kokią matote dainuojamosios poezijos žanro ateitį Lietuvoje?

- Jaunas kūrėjas panašus į trapų daigelį, jam reikalinga priežiūra ir pagalba. Tą teigia visi miškininkai ar sodininkai. Šiuo metu tikrai daug dėmesio skiriama jauniems mūsų žanro kūrėjams, todėl ir ateitis viltinga.

G. ir A.Storpirščių koncertinė programa „Vėl kartu po 15 metų“ -  Jaunimo teatre Vilniuje gegužės 16 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?