„Liepaičių“ balsai skambės Europos chore Vienoje

Europos dieną, gegužės 9-ąją, Vienos rotušės aikštėje liesis dainininkų iš aštuonių Europos šalių balsai, tarp jų - ir „Liepaičių“ choro iš Vilniaus. Lietuvaitės buvo atrinktos kartu su geriausiais Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Latvijos, Kroatijos ir Bulgarijos chorais pasirodyti iškilmingame koncerte „Europa Singt“, kuriuo bus atidarytas garsusis Vienos festivalis „Wiener Festwochen“.

„Liepaitės“ švęs Europos dieną įspūdingais koncertais Vienoje.<br>Choro „Liepaitės“ nuotr.
„Liepaitės“ švęs Europos dieną įspūdingais koncertais Vienoje.<br>Choro „Liepaitės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:30 AM

Renginyje taip pat dalyvaus Austrijos radijo ir televizijos simfoninis orkestras, diriguojamas Corneliuso Meisterio, Arnoldo Schönbergo choras. Jį tiesiogiai transliuos Austrijos ORF2 ir 3sat televizijos kanalai, taip pat Lietuvos televizija ir radijas (22. 20 val.),  gegužės 11-ąją kartos Austrijos ORF 3 programa.

Europos dienos proga „Liepaitės“ su kitais septyniais kolektyvais koncertuos ir iškilmingame minėjime Istorinėje Austrijos parlamento salėje.

„Tai pirmasis toks reikšmingas Lietuvos atstovų pasirodymas Austrijoje. Tokios didelės garbės ir sklaidos čia nebuvo sulaukęs nė vienas Lietuvos meno kolektyvas“, – tvirtino Lietuvos kultūros atašė Austrijoje Lina Kaiser.

Choras „Liepaitės“ šiemet švenčia 50-ties metų jubiliejų. Kolektyvas buvo įkurtas 1964 metais ir išaugo į vieną reikšmingiausių choro ir muzikos mokyklų Baltijos šalyse. Šiuo metu šešiose mokyklos „Liepaitės“ klasėse mokosi daugiau kaip 400 mokinių nuo 3 iki 18 metų amžiaus, dėsto per 50 muzikos pedagogų.

„Liepaitės“ yra dažnos nacionalinių renginių, tarptautinių festivalių ir konkursų dalyvės bei laureatės. 2003 metais choras buvo apdovanotas aukso medaliu tarptautiniame Johanneso Brahmso konkurse Vokietijoje, 2004-aisiais laimėjo aukso medalį tarptautiniame konkurse Prahoje, 2009-aisiais – prizą konkurse „Mes – Lietuvos vaikai“ Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.