„Lietuva ir Stasys...“ Prancūzijoje

Šeštadienį, gegužės 17-ąją, netoli Prancūzijos sostinės esančiame Kompjeno mieste atidaroma dešimties lietuvių knygų iliustruotojų darbų paroda, kurioje išskirtinis dėmesys bus skiriamas dailininko Stasio Eidrigevičiaus kūrybai.

Parodoje dalyvaujančių menininkų darbų koliažas.
Parodoje dalyvaujančių menininkų darbų koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:20 AM

„Lietuva ir Stasys...“ – dviejų ekspozicijų paroda, kurių vienoje bus pristatoma devynių lietuvių iliustruotojų – Ievos Babilaitės, Linos Dūdaitės, Eglės Gelažiūtės-Petrauskienės, Rasos Joni, Mariaus Jonučio, Kęstučio Kasparavičiaus, Nomedos Marčėnaitės, Rimanto Rolios ir Karolio Strautnieko – darbai.

Parodoje dalyvaujančių lietuvių iliustruotojų kūryba pastaraisiais metais sėkmingai eksponuota parodose Italijoje, Belgijoje, Liuksemburge, JAV.

Antrojoje ekspozicijoje Andre Francois centre bus pristatoma S.Eidrigevičiaus kūryba. Parodos atidaryme dalyvaus ir Lenkijoje gyvenantis darbų autorius. Per parodą bus rodomi filmai apie S.Eidrigevičiaus kūrybą.

Šio centro auditorija – ne vien miestelio gyventojai. Parodomis domisi Prancūzijos knygų leidybos ir iliustravimo profesionalai, knygynų ir bibliotekų darbuotojai, edukacinių pratybų vaikams rengėjai, taip pat aukštųjų meno mokyklų studentai ir dėstytojai, meno tyrinėtojai ir kritikai. Andre Francois centre savo veiklą pristato pripažintos Prancūzijos leidyklos, vyksta susitikimai su knygų iliustruotojais ir leidybos specialistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.