Pirmieji „Operetės Kauno pilyje“ akordai - Gelgaudiškyje

Pirmojo Rytų Europoje originalaus operetės festivalio rengėjai – Baritonų trio dainininkai Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra, Benjaminas Želvys su kolege Laimute Kuzmickaite-Milašiene melomanus jau kviečia į muzikos renginį. Įžanga į populiarios klasikinės muzikos šventę „Operetė Kauno pilyje“ šįmet numatyta Gelgaudiškio dvare, kur sekmadienį vyks „Popietė su Johanno Strausso muzika“.

Festivalis „Operetė Kauno pilyje“ šią vasarą vyks jau tryliktą kartą.
Festivalis „Operetė Kauno pilyje“ šią vasarą vyks jau tryliktą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:14 PM

Pagrindiniai festivalio vakarai Nemuno ir Neries santakoje, prie Kauno pilies, kaip ir kasmet, rengiami liepos pradžioje. Įvairiausiomis vokalinės sceninės muzikos žanrų spalvomis žėrintis tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ šią vasarą vyks jau tryliktą kartą.

Šiais metais liepos 6-ąją žiūrovai bus pakviesti pasižiūrėti ir pasiklausyti Vaidos Striaupaitės-Beinarienės ir Sauliaus Šiaučiulio operos „Mindaugo Lietuva“, o išvakarėse skambės tradicinė „Kauno pilies muzikos“ programa.

„Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“ plečia ne tik koncertinių programų įvairovę, bet ir renginių vietas", - sakė vienas festivalio rengėjų B.Želvys ir priminė, kad pirmasis festivalio koncertas žiūrovus į Gelgaudiškio dvarą kviečia jau gegužės 18-ąją.

„J.Strausso popiečių muzika skambės žavingose architektūros ir gamtos sąlyčio erdvėse“, – kolegai antrino L.Kuzmickaitė-Milašienė. Valsų karaliaus melodijas atliks jau spėję pelnyti muzikos specialistų simpatijas jaunosios kartos dainininkai Ieva Goleckytė, Ingrida Kažemėkaitė, Nelė Kovalenkaitė, Andriejus Apšega, Aurimas Raulinavičius. Jiems talkins taip pat dar tik kelerius aktyvios koncertinės veiklos metus skaičiuojantis, bet spalvingomis programomis jau garsėjantis Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis orkestras, vadovaujamas Roberto Bliškevičiaus. Popietes, kurių bus ne viena, ves bei jaunąją dainininkų kartą pristatys Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Kristina Siurbytė.

„Su festivaliniais koncertais Gelgaudiškyje prasideda ir edukacinė programa jaunimui. J.Strausso muziką pasirinkome neatsitiktinai. Ji populiari, mėgstama, artima gamtai bei priimtina kiekvieno klausytojo širdžiai. O pamatę nuostabų Gelgaudiškio dvarą, jo aplinką su puikia lauko akustika supratome: mūsų pasirinkimas teisingas. Juk festivalis auga, plečiasi, tad natūralu, kad koncertai vyks ne tik prie Kauno pilies. Jie keliasi į gamtos prieglobstyje esančius šalies dvarus, kur tvyro išskirtinė aura, kur nepaprastai graži gamta. Viliamės, jog žiūrovai priims mūsų pasiūlytas idėjas ir tikrai pamėgs jaunuosius dainininkus“, - sakė L.Kuzmickaitė-Milašienė.

Festivalio rengėjai primena, jog birželio 6 dieną „Popietes su Johanno Strausso muzika“ dar galės pamatyti bei išgirsti birštoniečiai ir šio kurorto svečiai, o finaliniu festivalio akordu ši koncertinė programa nuskambės Bistrampolio dvare rugsėjo 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.