Meras A.Kupčinskas: „Kaunas moka švęsti ir dalytis džiaugsmu“

Šį savaitgalį kauniečius ir miesto svečius švęsti 606-ojo Kauno miesto gimtadienio (savivaldos metinių) kvies tradicinė šventė „Kauno Hanza dienos 2014“, kurioje tikimasi sulaukti daugiau nei 300 tūkstančių svečių.

Didžiąją Kauno gimtadienio šventės dalį sudarys viduramžių tematikai skirti renginiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didžiąją Kauno gimtadienio šventės dalį sudarys viduramžių tematikai skirti renginiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 16, 2014, 2:50 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 PM

Šventės atidarymą penktadienio vakarą pradės bendras garsaus saksofonininko Federico Mondelci (Italija) ir Algimanto Treikausko vadovaujamo Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas. Tą patį vakarą įvyks ir dainininko Donato Montvydo naujos programos „Norim dar“ pristatymas.

„Šiais metais kauniečius ir miesto svečius kviečiame į kitokią miesto gimtadienio šventę. Norime priminti, jog didingą istoriją turintis Kaunas yra vienintelis šalies miestas, dabar priklausantis Naujosios Hanzos miestų sąjungai, o savo tvirtus ryšius su Hanza mūsų miestas yra užmezgęs prieš šimtus metų.

Todėl siekiame Kauno gimtadieniui suteikti viduramžiškos šventės tapatybę. Tikiuosi, kad ilgainiui ši graži tradicija įaugs į kauniečių širdis ir mes kasmet per miesto gimtadienį švęsime Kauno Hanza dienas. Manyčiau, jog ankstesniais metais atskirai rengtos Kauno dienos nesunkiai susitapatins su Hanza dienomis ir įgaus stiprią tapatybę. Kad tai būtų savita, nepakartojama bei taptų išskirtine mūsų mylimo Kauno švente“, – šventės išvakarėse kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Beje, jau trečius metus aktyviausiems ir labiausiai savo aplinką puoselėjantiems kauniečiams prieš miesto gimtadienį, ketvirtadienį, savivaldybėje buvo įteiktos Kauno vėliavos. Viliamasi, kad vis daugiau šių vėliavų plevėsuos Kaune, kai kauniečiai švęs savąsias šventes.

ELTA primena, kad Kaunas mini Magdeburgo teisių (miesto savivaldos) suteikimo 606-ąsias metines. Anot šventės „Kauno Hanza dienos 2014“ režisierės Jolitos Lakštinienės, didžiąją šventės dalį sudarys viduramžių tematikai skirti renginiai. bendros programos „vinimi“.

Žiūrovai bus kviečiami susipažinti su to laiko dvaro kultūra, muzika, šokiais, žaidimais, vyks teatralizuoti vaidinimai, įvairių grupių pasirodymai. Kauno pilies lomoje išdygusiame viduramžių miestelyje įsikūrę amatininkai, riteriai, šokėjai ir dainininkai pasirengę dalytis didingos miesto istorijos paslaptimis, pademonstruoti senovėje gyvenusių kauniečių kasdienybę.

Šiai šventei buvo specialiai sukurtas ir šeštadienio vakarą bus rodomas spektaklis-masinė inscenizacija „Kauno pilies šturmas“, po jo, jau artėjant sekmadieniui, padangėje virš Nemuno ir Neries santakos bei Kauno senamiesčio numatytas fejerverkas.

Pirmą kartą Kaune rengiamas konkūras, kuriame varžysis apie 80 raitelių. Minint Teatrų metus, Kauno senosios prieplaukos amfiteatre bus rodomi net 7 spektakliai po atviru dangumi.

Vaikų ir suaugusiųjų dainų, šokių festivaliai, tarptautinio pučiamųjų orkestrų festivalio „Padūduokim Kaunui/Kaunas Fanfare“ orkestrų, įvairių folkloro kolektyvų koncertai, naktinės krepšinio, meškeriojimo varžybos, juokdarių, žonglierių, oro akrobatų, viduramžių teatro vaidinimai, komiksų ir kitokios parodos, kūrybinės dirbtuvės, studijos, žaidimų mokyklos,  vaikų ir jaunimo liaudiškos muzikos kapelų šventė, roko, džiazo muzikos koncertai - visai tai bei dar daugiau numatyta visą Kauną džiūgauti kviečiančios tradicinės šventės programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.