Sezoną atidaranti Palanga pakvietė vasarą

Lietuvoje sinoptikų prognozuojama kaitra šiemet sutapo su Palangoje skelbiama vasaros sezono pradžia. Šį savaitgalį pajūrio kurorte numatyti šventiniai renginiai ir tradicinis fejerverkas nuo jūros tilto poilsiautojams paskelbs apie prasidėjusį kurortinį sezoną.

Kurortinio sezono pradžią skelbiančios šventės į Palangą sutraukia minias žmonių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kurortinio sezono pradžią skelbiančios šventės į Palangą sutraukia minias žmonių.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 16, 2014, 8:39 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:21 PM

Į vasaros sezono atidarymo šventę kviečianti Palanga nuo penktadienio iki sekmadienio popietės kurorto svečius džiugins kultūrinių renginių gausa: originaliomis parodomis, šokiais, pučiamųjų muzika ir dainomis.

Pirmąją šventės dieną penktadienį Palangos pučiamųjų orkestras visus ketina nustebinti neįprastu koncertu. Jūratės ir Kastyčio skvere pusantros valandos bus atliekamos populiarios melodijos iš garsių vaidybinių ir animacinių kino filmų. Per koncertą ant didžiulio ekrano žiūrovai galės stebėti ir pačių filmų epizodus. Pritariant pučiamųjų orkestrui dainas iš filmų atliks operos dainininkės Marta Lukošiūtė ir Viktorija Miškūnaitė.

S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esantis parodų paviljonas „Kupeta“ pakvies į tarptautinio fotografų plenero „Pajūrio portretas 2014“ parodą.

Visas tris šventės dienas J.Basanavičiaus gatvės apatinėje terasoje Rąžės upės pakrantėje pirmą kartą bus demonstruojamos dekoratyvinės žuvys: koi karpiai, auksiniai lynai, kaliko karosai. Dekoratyviniai žuvų augintojai į kurortą ketina atvežti keletą šimtų egzotiškų žuvų, kurios nardys čia įrengtuose šešiuose baseinuose.

Įvairiose miesto vietose aidės daugiau nei dešimties chorų atliekami kūriniai.

Jūratės ir Kastyčio skvere dainuos Egidijus Sipavičius, legendinė uostamiesčio grupė „Studija“ visus pradžiugins jubiliejiniu koncertu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.