M.Levickis britus supažindins su lietuvių liaudies dainomis

Tarptautiniame Bafo muzikos festivalyje Didžiojoje Britanijoje gegužės 25 dieną koncertuos akordeonininkas Martynas Levickis. Muzikantas šiame festivalyje dalyvaus jau trečią kartą. Pirmą kartą jis grojo jungtiniame projekte - Wolfgango Amadeus Mozarto operos „Užburtoji fleita“ pastatyme, o pernai atliko akordeono partiją šiuolaikinėje operoje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:25 PM

Solisto programoje skambės klasikinių kompozitorių kūriniai bei paties akordeonisto aranžuotos lietuvių liaudies dainos. M.Levickio teigimu, šiemet pasirodymas įpareigoja labiau, nes tai bus solo rečitalis su nemažai lietuviškos muzikos.

„Atliksiu Jono Tamulionio ir Rūtos Vitkauskaitės man parašytus ir aranžuotus kūrinius, taip pat grosiu savo paties kompozicijas lietuvių liaudies dainų temomis, kurios, kad ir kaip būtų keista, labai populiarėja tarp anglų publikos“, – pasakoja akordeonininkas.

Bafo tarptautinis muzikos festivalis yra vienas seniausių Jungtinės Karalystės festivalių, įkurtas 1948 metais. Jame pristatomi klasikinės muzikos virtuozai, džiazo, folkloro ir pasaulio etninės muzikos žvaigždės, taip pat aktyviai įtraukiami vietos kūrėjai. Nuo 2013-ųjų festivalio meno vadovas yra kompozitorius Alasdairas Nicolsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.