Nauja kūrybinė erdvė Kaune – Šančių kioskas

Šeštadienį, gegužės 24-ąją, Žemuosiuose Šančiuose Kaune vyks naujos kūrybinės erdvės – Šančių kiosko - atidarymo šventė. Kioskas yra vieša erdvė dalyvauti, bendrauti, dalytis, kurti ir įgyvendinti idėjas Žemuosiuose Šančiuose. Šiltuoju metų laiku Šančių kioske vyks idėjų kūrybinės dirbtuvės, erdvės eksperimentai, pristatomi šančiškių renginiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:50 PM

Kioską apie 1994 m. sumeistravo buvęs savininkas. Už dabartinį kiosko spalvinį sprendimą atsakingas šančiškis, vietinių vadinamas Rafaeliu. Ilgą laiką kioskas stovėjo Savanorių prospekte, jame virė įprastas verslas – buvo parduodama kramtomoji guma, alus ir cigaretės. Mintis pertvarkyti kioską kilo per tarptautinį renginį „Miesto tyrimai: viešumo patirtys“  (Žemieji Šančiai, 2013 m.). Renginio dalyviams buvo siūlyta įsigyti simbolinę kiosko akciją. Už surinktus pinigus kioskas nupirktas ir šiuo metu priklauso 44 akcininkams (iš 100 galimų): šančiškiams ir tarptautiniams menininkams bei kultūros aktyvistams.

Per atidarymo šventę veiks idėjų dirbtuvės, bus pristatyta Šančių kiosko artimiausia veikla bei gros gyva muzika. Lankytojai kviečiami į šventę atvykti dviračiais – „VeloVelo“ dviračių parduotuvės komanda pristatys dviračių priežiūros pradžiamokslį, bus atliekama profilaktinė dviračių apžiūra bei teikiamos konsultacijos, kaip patiems išmokti sutaisyti elementarius gedimus.

Į šventę kviečiami ir mažieji lankytojai, mat Kauno M.Valančiaus pradinės mokyklos komanda pristatys, kaip šiais metais mokėsi kūrybiškai tyrinėti gamtą dalyvaudami Kūrybinių partnerysčių programoje. Kartu su mokiniais bus galima atlikti vandens ir daržovių tyrimus, iš jų lūpų sužinoti apie nitratus, šarmus ir rūgštis, pažaisti mokinių kurtus žaidimus „Alisos Alias“ ir „Trečiokmįslės“, pažiūrėti animacinį filmuką. Veiks vaikų keramikos dirbtuvėlė, kurioje mažieji lankytojai lipdys molinukus.

Per šventę organizuojamas pirmasis Šančių sendaikčių turgus. Šančių kioskas kviečia surinkti iš pakampių nenaudojamus daiktus, jais prekiauti, bendrauti bei dalytis daiktų istorijomis – netikėtomis, pamirštomis, užkištomis už spintos ar nugrūstomis į rūsį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.