Performanso festivalis griaus suvokimo sienas

3-asis tarptautinis performanso ir gyvo meno festivalis „CREATurE Live Art vyks Kauno senamiestyje gegužės 27 – birželio 1 d.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-25 20:44, atnaujinta 2018-02-13 13:08

2011-aisiais jaunų lietuvių menininkių Dainos Pupkevičiūtės ir Vaidos Tamoševičiūtės iniciatyva gimęs tarptautinis performanso festivalis šiuo metu vienintelis toks Lietuvoje.

Anot renginio organizatorių, šis gyvas menas gali skatinti refleksiją ir reakciją, tačiau gali ir raminti, ugdyti toleranciją, plėsti ribas ir griauti sienas, kuriomis įsivaizduojame esantys apsistatę.

Festivalio kuratorių teigimu, svarbiausia renginio misija - performanso meno sklaida Lietuvoje.

2014-ųjų „CREATurE Live Art“ festivalio moto perteikia žodis „rezistencija“ (angl. resistance), įgyjantis daug naujų reikšmių tarptautinės politikos aktualijų akivaizdoje.

Rezistenciją, jos objektą ir formą festivalyje savaip apmąstys britų duetas „Zierle ir Carter“, Kipro performanso festivalio kuratorė ir menininkė Christina Georgiou, lenkų menininkė Karolina Kubik ir performanso duetas „Destruction Factory“, performanso festivalio „Fake Fins“ kuratorius ir performanso menininkas Tomaszas Szrama, kūrėjai iš Suomijos Willemas Wilhelmusas, Hyun Joo Minas, taip pat Ronaldas Balis iš Vokietijos.

Lietuvai festivalyje atstovaus Židrija Janušaitė, meno aktyvistas ir Alytaus bienalės kuratorius Redas Diržys, Klaipėdos meno kolektyvas „MeKuSa“, Ramūnas Jaras, estų menininkas Tanelis Randeris bei jaunosios menininkės Marčela Antunes ir Inga Galinytė.

Dauguma festivalio pasirodymų vyks atviriausioje Kauno viešojoje erdvėje – Rotušės aikštėje.

3-asis tarptautinis performanso ir gyvo meno festivalis „CREATurE Live Art vyks Kauno senamiestyje gegužės 27 – birželio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.