D.Geringui - Kultūros ministerijos garbės ženklas

Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ sekmadienį bus įteikiamas pasaulinio garso violončelininkui, pedagogui ir dirigentui Davidui Geringui. Apdovanojimas bus įteikiamas „Piano.lt“ koncertų salėje per sekmadienį rengiamą koncertą „Davidas Geringas ir draugai“. Violončelininkas pasirodys su savo draugais muzikantais - pianistais Petru Geniušu, Justu Dvarionu, Birute Vainiūnaite ir perkusininku Vladimiru Tarasovu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:42 AM

Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ violončelininkui D. Geringui skirtas už kultūrų dialogo stiprinimą, tautinės ir religinės santarvės puoselėjimą, visuomenės brandos ir humanistinių vertybių ugdymą.

D.Geringas Vilniuje gimė 1946 metais, yra Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtinis, vėliau Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijoje baigė Mstislavo Rostropovičiaus violončelės klasę. Jis yra vienintelis iš Lietuvos muzikų, pelnęs  1970 m. pirmąją vietą prestižiniame P.Čaikovskio konkurse. 1970-1975 metais dirbęs Lietuvos filharmonijoje, vėliau emigravo į Vokietiją. Šiuo metu gyvena Hamburge, dėsto Liubeko aukštojoje mokykloje. Kaip dirigentas ir solistas jis pasirodo žymiausiose pasaulio koncertų salėse ir dirba su viso pasaulio orkestrais.

Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino kavalierius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Muzikos ir teatro akademijos garbės daktaras D.Geringas aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime - nuo 1992-ųjų kasmet su nauja programa koncertuoja mūsų šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.