T.Venclova Čekijoje pristato poezijos rinktinę

Paskutinę gegužės savaitę Čekijoje vieši iškilus lietuvių poetas, intelektualas, publicistas, literatūros tyrinėtojas, Yale'io universiteto profesorius, sovietinių laikų disidentas Tomas Venclova, pristatantis šiemet išleistą savo poezijos rinktinę „Įpusėja para...“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 30, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:42 AM

Pirmieji T.Venclovos eilėraščių vertimai į čekų kalbą susiję su jo privačiu apsilankymu Prahoje 1990 metų birželį. Vieninteliai, kas tuometinėje Čekoslovakijoje stengėsi pristatyti T.Venclovą ne tik kaip žymią Lietuvos disidentinio judėjimo asmenybę, bet ir kaip eseistą bei poetą, buvo vertėja iš lietuvių kalbos Alena Vlčkova bei jos kolega Jaroslavas Kabičekas. Tuoj po T. Venclovos viešnagės Prahoje jie parengė straipsnių, pasirūpino keleto jo eilėraščių publikavimu literatūriniuose leidiniuose „Tvar“, „Souvislosti“, tačiau išleisti jo knygos tuomet taip ir nepavyko. Laimei, visi vertimai po A.Vlčkovos mirties pateko į jos mokinės Veros Kocianovos rankas, kuri pasirūpino, kad šis vertingas A.Vlčkovos palikimas pasiektų skaitytoją.

Šiemet poezijos rinktinę išleido leidykla „Venkovske dilo“.

Per T.Venclovos viešnagę Čekijoje Lietuvos ambasadoje taip pat įvyko neformalus susitikimas su Čekijos lietuvių bendruomene, baltistais ir Lietuvos bičiuliais. Gegužės 28-osios vakarą sausakimšoje Vaclavo Havelo bibliotekos salėje surengtas T.Venclovos susitikimas su visuomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.