Liga sutrukdė operos solistei Elynai Garančai atvykti į Vilnių

Klasikos gerbėjams Lietuvoje – liūdna žinia: operos žvaigždės Elynos Garančos koncertas Vilniuje dėl dainininkės sveikatos būklės (ūmaus tonzilito) iš birželio 29-osios perkeliamas į rugpjūčio 2 d. Anksčiau pirkti bilietai galios. Norintiems grąžinti bilietus tai bus galima padaryti nuo liepos 7dienos.

E.Garanča – Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono, Vienos ir kitų garsių operos teatrų pagrindinių mecosoprano vaidmenų atlikėja.
E.Garanča – Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono, Vienos ir kitų garsių operos teatrų pagrindinių mecosoprano vaidmenų atlikėja.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:08 AM

Pirmą kartą Lietuvoje turėjusi koncertuoti E.Garanča – Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono, Vienos ir kitų garsių operos teatrų pagrindinių mecosoprano vaidmenų atlikėja.

Jos balsas rugpjūčio 2 d. skambės ištaigingoje aplinkoje – Valdovų rūmų kieme. Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui (meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius) diriguos Vokietijos radijo simfoninio orkestro vadovas Karelas Markas Chichonas.

Koncerte Vilniuje skambės aistringiausios arijos iš operų „Karmen“ ir „Samsonas ir Dalila“, taip pat tradicinės ispaniškos sarsuelos bei romansai.

E.Garanča yra laimėjusi ne vieną prestižinį operos apdovanojimą, tarp jų tris Vokietijos „Echo“ apdovanojimus, du Amerikos MIDEM apdovanojimus. Latvijos valdžia jai įteikė garbingą Trijų žvaigždžių ordiną. 2001 m. operos solistė tapo BBC rengiamo Kardifo pasaulio dainininkų konkurso finalininke ir įrašė pirmąjį solinį albumą „Aria Cantilena“, 2005 m. jos atlikta partija Antonio Vivaldi operoje „Bajazet“ buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimui.

Iš Latvijos kilusi, dabar Ispanijoje gyvenanti E.Garanča jau yra išleidusi 12 garso ir 8 DVD albumus su „Metropolitan Opera Live HD Series“ bei „Deutsche Grammophon“ ženklu, atlikusi dešimtis iškilių vaidmenų pasaulio operos scenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.