Kintų muzikos festivalis pristato savo programą

Liepos 19–rugpjūčio 9 d. jau trečią kartą Lietuvos pamaryje – Kintuose – rengiamas Kintų muzikos festivalis. Šių metų  programoje – lietuvių atlikėjai, kurių vardai gerai žinomi tarptautinėje muzikos scenoje bei išskirtinis svečias iš užsienio.

Kintų muzikos festivalio siela - ansamblis „NI & Co“.
Kintų muzikos festivalio siela - ansamblis „NI & Co“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:40 AM

Iškilmingame Kintų muzikos festivalio atidarymo koncerte skambės kultinis amerikiečių kompozitoriaus Terry Riley opusas „In C“. Kūrinį atliks Europoje ir JAV koncertuojantis naujų idėjų kamerinis orkestras „NI & Co“. Kompozitorius asmeniniu laišku išreiškė susižavėjimą lietuvių kolektyvu, o „NI & Co“ šį kūrinį 2014–ųjų pavasarį įrašė prestižinėje Hamburgo leidybos kompanijoje „Peermusic Classical“.

Festivalyje pasirodys smuikininkas Vilhelmas Čepinskis. Jis grieš su jaunosios kartos smuikininke, styginių ansamblio „NI & Co“ soliste Augusta Jusionyte.

Kintų muzikos festivaliui įpusėjus vyks mažiesiems muzikos mylėtojams skirtas koncertas bei jau tradicija tapęs naktinis koncertas. Jo metu „NI & Co“ atliks minimalistinę Europos ir JAV kompozitorių muziką.

Net du koncertus surengs žinomas Lietuvos atlikėjas Martynas Levickis, kuris tapo pirmuoju pasaulyje akordeonininku, pasirašiusiu kontraktą su „Universal Music Group“ įrašų kompanija. Jis taip pat yra pirmasis akordeonininkas, pasiekęs aukščiausią vietą Didžiosios Britanijos klasikinės muzikos topuose. Per festivalį jis atliks specialią klasikinės ir šiuolaikinės muzikos programą.

Kintų muzikos festivalio uždarymo koncerte skambės unikalios balso ir fortepijono improvizacijos, atliekamos žinomo vokiečių kompozitoriaus Peterio Michaelio Hamelio. Jis yra bendradarbiavęs su Johnu Cage'u, Mortonu Feldmanu ir Carlu Orffu, o jo paties kūriniai yra leidžiami dviejų didžiausių pasaulyje leidybos kompanijų „Schott“ ir „Barenreiter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.