„Vilnius Street Art“ kviečia balsuoti už eskizą

Rugsėjo 5–13 d. sostinės erdves vėl ženklins tarptautinis festivalis „Vilnius Street Art“. Šiemet festivalio programa pasipildė nauju projektu – visą birželio mėnesį rengėjai kvietė menininkus siūlyti savo eskizus Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro (Saulėtekio al. 2) pastato išpiešimui, o iki liepos 22 d. agituoja aktyviai dalyvauti nugalėtojo rinkimuose.

Harmonijos įspūdis pagal J.Tarabildą ir G.Žilionytę.
Harmonijos įspūdis pagal J.Tarabildą ir G.Žilionytę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:55 PM

„Idėjų konkursas pasiteisino, – sako festivalio kuratorė Aušra Trakšelytė. – Jame dalyvavo menininkai net iš 5 šalių (Lietuvos, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Kipro) ir pasiūlė 15 intriguojančių eskizų išties sudėtingam pastatui apipavidalinti.“

Trys jų bendru festivalio rengėjų ir Vilniaus universiteto atstovų sutarimu yra pateikiami visuomenės vertimui – nuo liepos 15 iki 22 d. galima balsuoti už labiausiai patinkantį eskizą. Daugiausia publikos simpatijų sulaukęs kūrinys bus įgyvendintas per festivalį „Vilnius Street Art“.

„Konkurso finalas – viešas balsavimas - kaip ir pats festivalis yra tarptautinio lygmens, – teigia A.Trakšelytė. – Be festivalio senbuvio Jurgio Tarabildos, debiutuojančio kūrybiniu duetu su Gabija Žilionyte, grafikės Paulės Boculaitės, pristatome ir britų menininko Gabrielio Marqueso eskizą. Rengdami viešą balsavimą norime, kad festivalis taptų organiška miesto, kurį kuriame visi, gyvenimo dalimi.“

Viešam balsavimui pateikiami eskizai dar nėra galutiniai. Festivalio rengėjai su publikos išrinktu nugalėtoju ir VU Sveikatos ir sporto centro atstovais derins galutinį eskizą siekdami geriausios stilistinės ir tematinės dermės su pastatu.

G.Marquesas siūlo žaisti šešėliais

Londone ir Malaizijoje kuriantis menininkas G.Marquesas pasiūlė konceptualiai sujungti komplikuotas pastato sienų plokštumas. Vos įsukus į Saulėtekio alėją ant šiaurinės, nuolat patamsyje skendinčios sienos būtų matomos dvi sunertos plaštakos, tariamai kuriančios dramblio šešėlį.

Kiek toliau pavažiavus Saulėtekio alėja ant pastato išnirtų didelis realistiškas dramblys. Šis piešinys paryškintų studentų miestelio „betono džiunglių“ įspūdį ir išradingai žaistų šešėlio koncepcija.

Vandeniui atsparus P.Boculaitės paplūdimys

Jauna grafikė ir teatro bei kino dailininkė P.Boculaitė siūlo Sveikatos ir sporto centro pastato sienose išryškinti aktyvaus laisvalaikio įvaizdį išpiešiant sienas paplūdimio tematikos grafiniu piešiniu. Taip žaismingai atkreipiamas dėmesys į galimybę sportuoti ne vien sporto salėse, bet šiltuoju sezonu didelę pievą aplink pastatą paversti turiningo laisvalaikio erdve.

Svarbus ir menininkės pasiūlytas techninis sprendimas: pastato sieną padengti drėgmei atspariais dažais, kurie lyjant išlaikytų sausos sienos vaizdą, išryškintų piešinį ir sukurtų paradoksalaus pozityvumo įspūdį.

Harmonijos įspūdis pagal J.Tarabildą ir G.Žilionytę

Debiutuojantis menininkų duetas pastato funkciją siūlo suinterpretuoti savaip – studentų miestelyje esantis Sveikatos ir sporto centras, jų nuomone, yra tarsi harmonijos oazė protui ir kūnui. Čia studentai ateina stiprinti savo kūno, leisdami protui atsikvėpti. Visose pastato sienų plokštumose išsklidę 3D formatu išpiešti burbulai, jaunųjų menininkų teigimu, kurtų lengvumo ir atsipalaidavimo atmosferą.

Apie balsavimą informacija dedama festivalio internetiniame puslapyje bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Balsavimas vyks iki liepos 22 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.