Nidos džiazo festivalyje – „Shinkarenko Jazz 4N“ premjera

Liepos 31–rugpjūčio 2 dienomis Nidą smagiomis improvizacijomis užliesiantis festivalis „Nida jazz maratonas 2014“ žada ir muzikinių premjerų. Jau pirmąją festivalio dieną scenoje prie Nidos švyturio pasirodys naujai susibūręs kolektyvas „Shinkarenko Jazz 4N“, kuris atliks ir dar niekur neskambėjusių kompozicijų iš šiuo metu kuriamo naujo albumo.

Muzikantas L.Šinkarenka džiazo festivalį Nidoje rengia jau keturioliktą kartą.<br>V.Balkūno nuotr.
Muzikantas L.Šinkarenka džiazo festivalį Nidoje rengia jau keturioliktą kartą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 8:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:52 PM

Kartu su L.Šinkarenko muzikuos į naująjį kolektyvą susibūrę Janas Maksimovičius (saksofonai), Tomas Dičiūnas (klavišai, gitara) ir Jonas Lengvinas (mušamieji).

„Tai, ką šiuo metu kuriame, yra pats tikriausias kūrybinis eksperimentas. Su muzikantais sutarėme, kad turime kartu nueiti šitą kelią – sukurti naują albumą. Jau kurį laiką dirbame kartu ir mane tai žavi – kūrybinis procesas, kuriame dalyvauja kitos kartos atlikėjai, suteikia naujų spalvų visai muzikai – tikiuosi, kad ji patiks ir „Nida jazz maratono“ publikai“, – sako boso gitaros meistras ir pedagogas L.Šinkarenka.

Pasak jo, naujasis kolektyvas yra savaip brandus ir įdomus: užaugę kitoje aplinkoje, šie muzikantai ir muziką girdi kitaip, be to, ką tik džiazo studijas baigę atlikėjai turi tvirtą teorinį pagrindą.

„Jie išsiskiria tuo, kad kitaip girdi muziką, ir mes dar ieškome to vieno apibūdinimo, kas skambės kitaip, tačiau esu tikras, kad tai bus unikalu“, – sako L.Šinkarenka ir priduria, kad kolektyvo „Shinkarenko Jazz 4N“ muzikavimui netrūks „jauno kraujo“ – t.y. šiuolaikiškų sąskambių, kitokios ritmikos ir improvizacijos.

L.Šinkarenka atskleidžia, kad jau liepos 31-osios vakarą festivalio scenoje nuskambės ir trys nauji kūriniai iš šiuo metu kuriamo albumo. Tai  – „Secondo“, „Cubissimo“ ir „Dancing on the Roof “. Iš jų džiazo mėgėjai kol kas yra girdėję tik vieną – Druskininkuose vykusiame festivalyje skambėjo „Cubissimo“.

Šiais metais prie Nidos švyturio vyksiantis festivalis dovanos tris vakarus muzikos siautulio. Koncertus, kurie ir šiemet išsiskirs spalvingais pasažais, pratęs vidurnakčio „jam session“ kurorto prieplaukoje įsikūrusioje vyninėje.

Į festivalį pakviesti kolektyvai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Ispanijos ir JAV. Renginį pradės „Shinkarenko Jazz 4N“. Vėliau scenoje pasirodys Lietuvos ir Estijos grupė „CinAmono 5“, kurią subūrė jauna vokalistė Laura Budreckytė. Kartu su ja  muzikuos gitaristas Eugenijus Jonavičius, kontrabosininkas Vytis Nivinskas, akordeonininkas Kasparas Uljasas iš Estijos bei būgnininkas Vytis Vainilaitis.

Rugpjūčio 1 dieną pasaulio muzikos temą atskleis žinomas Krymo totorių gitaristas Enveras Izmailovas. Jam būdinga originali grojimo elektrine gitara technika, savo programose jis sieja džiazo, Krymo totorių, turkų, uzbekų, Balkanų tautų ir klasikinės muzikos motyvus, naudoja netipišką ritmiką.

Pasirodymą pratęs festivalyje jau grojęs būgnininkas iš JAV Bruce'as Coxas su „Core-Tet“ džiazo kvartetu.

Šeštadienio vakarą festivalis pasiūlys ispanišką  pasaulio muzikos versiją – scenoje pasirodys kolektyvas „Rafael Cortes & new discovery“. Flamenko muzikos gitaristas R.Cortesas yra vienas iš nedaugelio kompozitorių, kurie jungia tradiciją su dabartimi ir išlaiko ispaniško muzikos stiliaus grynumą.

Vakarą pabaigs atlikėjai iš Latvijos – „Deniss Paskevich Funk Therapy“. Jie publikai pristatys savo fanko muziką.   Bilietus į „Nida jazz maratono“ koncertus galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose bei internetu. Bilieto kaina – 60 litų, o bilietas į visus tris koncertus - 140 litų. Koncertų pradžia – 20 val., „jam session“ prieplaukos vyninėje – nuo 24 valandos.

Festivalio „Nida jazz maratonas 2014“ programa

LIEPOS 31 D. KETVIRTADIENIS

20 val. prie švyturio: „Shinkarenko Jazz 4N“ (Lietuva), „CinAmono 5“ (Lietuva, Estija)

24 val. prieplaukos vyninė: Jam session

RUGPJŪČIO 1 D. PENKTADIENIS

20 val. prie švyturio: Enver Izmailov (Ukraina), „Bruce Cox Core-Tet“ (JAV)

24 val. prieplaukos vyninė: Jam session

RUGPJŪČIO 2 D. ŠEŠTADIENIS

20 val. prie švyturio: „Rafael Cortes & new discovery“ (Ispanija), Deniss Paskevich „Funktherapy“ (Latvija)

24 val. prieplaukos vyninė: Jam session

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.