Tyrimas: bibliotekose lankosi 36 proc. šalies gyventojų

Tyrimai rodo, jog per pastaruosius 12 mėnesių Lietuvos bibliotekose apsilankė 36 proc. gyventojų. Apklausos „Gyventojų dalyvavimas kultūroje ir pasitenkinimas kultūros paslaugomis“ duomenimis, pusė jų yra nuolatiniai bibliotekų lankytojai, reguliariai besinaudojantys bibliotekų paslaugomis ir per pastaruosius metus apsilankę ne mažiau kaip 7 kartus. Trečdalis lankytojų – retesni svečiai, apsilankantys bibliotekoje iki 3 kartų per metus.

Pagrindinis lankymosi bibliotekoje tikslas yra knygų pasiskolinimas – 82 proc. bibliotekų lankytojų per pastaruosius metus ėmė knygas iš bibliotekos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagrindinis lankymosi bibliotekoje tikslas yra knygų pasiskolinimas – 82 proc. bibliotekų lankytojų per pastaruosius metus ėmė knygas iš bibliotekos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-17 12:40, atnaujinta 2018-02-11 22:11

Pagrindinis lankymosi bibliotekoje tikslas yra knygų pasiskolinimas – 82 proc. bibliotekų lankytojų per pastaruosius metus ėmė knygas iš bibliotekos. Kiek mažesnė dalis, 60 proc., lankytojų lankėsi bibliotekos skaitykloje. 34 proc. lankytojų atėjo į biblioteką pasinaudoti internetu. Internetas labai retai yra vienintelis tikslas apsilankyti bibliotekoje. Tik pasinaudoti internetu, o ne imti knygų ar skaityti skaitykloje į biblioteką ateina vos 2 proc. lankytojų.

Bibliotekų lankytojų daugiau tarp moterų, 15-29 metų amžiaus skaitytojų, lietuvių tautybės asmenų, įgijusių aukštąjį išsimokslinimą, dirbančių aukštos kvalifikacijos reikalaujantį darbą, studijuojančių, dirbančių ar dirbusių kultūros srityje, su mažesnėmis pajamomis.

Rezultatai rodo, jog bibliotekų paklausa vienoda visoje Lietuvos teritorijoje – lankytojų skaičius skirtingo dydžio vietovėse statistiškai reikšmingai nesiskiria.

Per Kultūros ministerijos užsakytą tyrimą iš viso apklausta 1217 15 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.