Druskininkuose vėl bus gvildenamas M. K. Čiurlionio palikimas

Turtingiausias šiuo metu vykstančio festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ etapas – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio studijų savaitė – į kurortą šiemet kvies liepos 27–rugpjūčio 3 dienomis. Kompozitoriaus kūryba bus nagrinėjama mokslinėje konferencijoje, taip pat skambės žinomų atlikėjų koncertai, veiks parodos, smuikininkų meistriškumo mokykla, kvies kūrybos vakarai, literatūros skaitymai ir susitikimai su kompozitoriaus kūrybos puoselėtojais ir skleidėjais.

Tarptautinėje konferencijoje „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ naujais pastebėjimais ir interpretacijomis apie kompozitoriaus ir jo amžininkų kūrybą dalinsis per 20 specialistų.
Tarptautinėje konferencijoje „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ naujais pastebėjimais ir interpretacijomis apie kompozitoriaus ir jo amžininkų kūrybą dalinsis per 20 specialistų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 6:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:31 PM

Tarptautinėje konferencijoje „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ liepos 28 ir 29 dienomis naujais pastebėjimais ir interpretacijomis apie kompozitoriaus ir jo amžininkų kūrybą dalinsis per 20 žinomų menotyrininkų, muzikologų, dailėtyrininkų iš Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Japonijos, Danijos ir Lenkijos. Kompozitorius ir muzikologas iš Italijos Daniele Buccio ne tik skaitys pranešimą M.K.Čiurlionio muzikos tema, bet ir surengs jo kūrinių koncertą memorialiniame muziejuje.

Pirmąją studijų savaitės dieną M.K.Čiurlionio meno mokykloje bus atidaryta Druskininkų moksleivių piešinių paroda „Čiurlioniškąją žvilgsnį pajutus“, skambės jaunos pianistės Nadeždos Okruško iš Sankt Peterburgo bei sakralinės muzikos koncertai.

Šiemet Druskininkuose vėl rengiamas susitikimas su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, kompozitoriumi Giedriumi Kuprevičiumi. Kurorte rengiamas jo kūrybos vakaras, kuriame dalyvaus ir Kauno styginių kvartetas, solistai Sabina Martinaitytė ir Mindaugas Zimkus, pianistė Audronė Eitmanavičiūtė, jaunųjų atlikėjų ansamblis „Baltic Duet“.

Studijų savaitės programą papildys aktorės ir skaitovės Gražinos Urbonaitės popietė, skirta Kristijono Donelaičio metams, Čiurlionio kvarteto, Dresdeno (Vokietija) simfoninio orkestro koncertmeisterės Dalios Stulgytės koncertai, susitikimai su rašytoju ir gamtininku Selemonu Paltanavičiumi bei menotyrininku Adelbertu Nedzelskiu. Bus pristatytas ir naujas dokumentinis filmas „Čiurlionio šaknų link“, skirtas kūrėjo tėvų atminimui ir tėvo Konstantino Čiurlionio netekties 100-osioms metinėms paminėti.

20 jaunųjų smuikininkų, muzikos ir meno mokyklų auklėtinių bei trys studentės, studijuojančios Prancūzijoje, JAV ir Muzikos ir teatro akademijoje, smuiko meistriškumo žinių semsis XIX smuikininkų meistriškumo mokykloje, kuriai vadovaus pedagogės - profesorė D.Stulgytė-Schmalenberg iš Vokietijos ir mokytoja ekspertė Gintvilė Vitėnaitė. Smuiko muzikos šventėje jaunieji smuikininkai surengs keletą koncertų, gros žinomų atlikėjų koncertuose.

Studijų savaitę užbaigs koncertas „Čiurlioniškąją stygą palietus“, kuriame skambės tenoro iš Vokietijos Mindaugo Jankausko balsas, Viktorijos Zabrodaitės valdomos fleitos garsai ir Gražinos Zalatorienės vargonų melodijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.