Kristupo vasaros festivalyje – gitaros mago vilionės

„Rémi Boucher išsiskiria užsidegimu, aistra, energija, poetiškumu ir turi šių savybių su kaupu. Kai taip grojama, gitara tikrai turi vilties...“ – apie gitaristą R.Boucher rašė Didžiosios Britanijos gitaros žurnalas „Collin Cooper“. Šiemet gitaros elito pažiba savo pasirodymu džiugins Kristupo vasaros festivalio lankytojus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:13 PM

Kanados pasididžiavimas, vienas labiausiai dėmesį traukiančių pasaulio atlikėjų R.Boucher vos keliais prisilietimais prie stygų sugeba pavergti bet kurios šalies publiką. Kvebeke gimęs atlikėjas klasikinės gitaros studijas pradėjo gimtinėje, Monrealio konservatorijoje, tęsė Ispanijoje, o vėliau meistriškumo siekė Antverpeno karališkojoje konservatorijoje Belgijoje ir Bazelio akademijoje Šveicarijoje. Šios įgūdžių tobulinimo kelionės nebūtų įgyvendintos be Kvebeko menų ir literatūros tarybos bei Kanados meno tarybos pagalbos. Pastaroji gabiam muzikantui ne tik suteikė daugybę dotacijų, bet ir įvertino „Sylva Gelber“ apdovanojimu – R.Boucher tapo pirmuoju gitaristu, per 30 metų pelniusiu šį prestižinį prizą.

Atlikėjo talentas buvo pastebėtas ne tik tėvynėje – per mažiau nei pusantrų metų R.Boucher užkariavo Europą, Ameriką ir Aziją, laimėjo pirmąsias vietas penkiuose svarbiuose tarptautiniuose konkursuose: Alesandrijos jaunųjų klasikinių gitaristų konkurse Italijoje, Andreso Segovios jaunųjų gitaristų konkurse Ispanijoje, Mauro Guiliani gitaristų konkurse Turine, Fernando Soro gitaristų konkurse Romoje ir Kubos sostinės Havanos konkurse. Tokia sėkmė R.Boucher atvėrė įspūdingas karjeros galimybes. Atlikėjas sulaukė kvietimų bendradarbiauti su simfoniniais orkestrais, o tai lėmė pasirodymus geriausiuose gitaros koncertuose ir privilegiją groti su garsiu Kubos kompozitoriumi Leo Brouweriu.

Nevengiantis eksperimentuoti ir nuolat ieškantis naujovių – tuo garsėja šiuo metu Austrijoje gyvenantis kanadietis. R.Boucher ryšys su kitomis kultūromis, domėjimasis įvairiais instrumentais padėjo atrasti naujus techninius niuansus, kurie leido praplėsti gitaros galimybes. Šios srities pionieriumi vadinamas gitaristas bendradarbiauja su kompozitoriais siekdamas sukurti repertuarą, atskleidžiantį naujas muzikines galimybes bei pats kuria muziką ieškodamas kitokių atlikimo metodų.

Sėkmingiausias septynerių metų darbo su kompozitoriumi ir pianistu kanadiečiu Jacquesu Marchand'u rezultatas – specialiai gitaristui sukurtas koncertas klasikinei gitarai ir simfoniniam orkestrui.

Atlikėjo repertuare puikuojasi visi garsiausi gitaros koncertai (ispanų kompozitorių Joaquino Rodrigo, Federico Moreno Torrobos ir Antono Garcia Abrilo, brazilų kompozitoriaus Heitoro Villa-Lobos, italų muzikos kūrėjų Mario Castelnuovo Tedesco ir Mario Guiliani, meksikiečio Manuelio Ponce, jau minėto L.Brouwerio, garsiojo italo Antonio Vivaldi) ir įdomiausi solo kūriniai gitarai nuo renesanso iki šiuolaikinės muzikos. Vis dėlto kritikai R.Boucher vieningai pripažįsta kaip neprilygstamą impresionistų ir ispaniškos muzikos interpretatorių.

Gitaristo R.Boucher koncertas liepos 24 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.