M. K. Čiurlionio namus Vilniuje papuoš J. Ivanauskaitės angelai

M.K.Čiurlionio namuose Vilniuje ketvirtadienį atidaroma paroda, pristatanti paskutinį rašytojo Jurgos Ivanauskaitės paveikslų ciklą „Angelariumas“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2014, 11:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:40 PM

J.Ivanauskaitės angelai – tai netradiciniai, su įvairių tikėjimų dangiškomis sparnuotomis būtybėmis susiję atvaizdai, sukurti koliažo technika, tapybą kruopščiai papildant džiovintais augalais, jų žiedais ir lapeliais. Dekoratyvus ciklo paveikslų stilius, ryškios spalvos, ornamentiškas fonas rodo Rytų dailės poveikį, kai kurie angelai primena grėsmingas Tibeto dievybes.

Parodoje „Jurgos Ivanauskaitės angelai svečiuose M.K.Čiurlionio namuose“ iš viso pristatomi 8 paveikslai ir „Angelo rūbas“.

Pirmą kartą 12 paveikslų ciklas eksponuotas 2005-aisiais. Po menininkės mirties 2007-aisiais keli darbai parduoti arba padovanoti ir yra privačiose kolekcijose.

Parodos atidaryme dalyvaus J.Ivanauskaitės motina ir jos fondų sergėtoja Ingrida Korsakaitė, filosofijos mokslų daktarė Jūratė Baranova, „Tibeto grupė“, eiles skaitys aktorė Dalia Michelevičiūtė.

Rašytoja J.Ivanauskaitė išleido 20 knygų, jos kūryba versta į anglų, latvių, estų, rusų, lenkų, kroatų, vengrų, gruzinų, ukrainiečių, prancūzų, vokiečių ir švedų kalbas. Už nuopelnus Lietuvos Respublikai ji apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už atvirumą pasauliui bei jo kultūrinei įvairovei ir kintančių vertybių pojūtį romanuose jai paskirta 2005-ųjų Nacionalinė premija, 2006 metais ji sulaukė Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos apdovanojimo už kūrybinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.