Lietus „Kaunas Jazz“ vasaros koncerto nesugadino

Ketvirtadienio vakare į tradicinius vasaros koncertus pakvietė tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ rengėjai. Pirmajame koncerte pasirodė svečias iš Ukrainos gitaristas Enveras Izmailovas. Nors koncertas turėjo vykti Senamiesčio kiemelyje po atviru dangumi, tam sutrukdė lietus. Tačiau į kitą erdvę persikėlę kauniečiai mėgavosi puikios atlikėjo atliekamos muzikos ir gerų emocijų bangomis.

Gitaristas iš Ukrainos E.Izmailovas kauniečius stebino savo grojimo technika.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitaristas iš Ukrainos E.Izmailovas kauniečius stebino savo grojimo technika.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 31, 2014, 10:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:48 PM

Dešimtus metus rengiami „Kaunas Jazz“ vasaros koncertai paprastai vyksta viename Kauno rotušės aikštės kiemelyje po atviru dangumi. Tačiau šiandien prapliupęs lietus jo rengėjus privertė pakeisti tradicinę koncertų vietą. Kauniečiai buvo pakviesti į taip pat Rotušės aikštėje įsikūrusį klubą „Rock pub“.

Tačiau pasikeitusi koncerto vieta nei gitaristui iš Ukrainos E.Izmailovui, nei klausytojams nuotaikos nesugadino.

Su publika lietuviškai pasisveikinęs atlikėjas pasakojo, kad „Kaunas Jazz“ rengėjų kvietimu Kaune lankosi jau ketvirtą kartą.

Uzbekijoje gimęs totorių kilmės atlikėjas gyvenantis Ukrainoje į kalbas apie politinę situaciją savo šalyje nesileido. Daug iškalbingiau skambėjo jo kūrinys „Liūdesys“.

Kauniečiai tarsi užhipnotizuoti klausėsi ir stebėjo, kaip gitaristas kūrinius atlieka savita „tapping“ technika. Muzikantas pirštus ant gitaros grifo dėlioja lyg ant klaviatūros ir groja ne brazdindamas, o spaudydamas stygas.

Po lyrinės įžangos E.Izmailovas prisipažino, kad lankydamasis Lietuvoje gėrisi dailiomis moterimis, todėl joms skyrė grupės „The Beatles“ kūrinio improvizaciją.

Vėliau gitaros virtuozas pakvietė drauge su jo muzika pakeliauti, nes E.Izmailovo kūryboje skamba ir turkų, totorių, moldavų, Balkanų šalių folkloro muzikos atgarsiai.

Rytoj E.Izmailovas dalyvaus Nidos džiazo maratone, šeštadienį surengs koncertą Palangos klube „Ramybė“. Sekmadienį vėl vyks pasirodymas pakaunėje Raudondvario dvaro oranžerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.