Miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ atgims Alytuje

Alytaus miesto teatre rugsėjo viduryje bus pastatytas pirmasis lietuviškas miuziklas – Giedriaus Kuprevičiaus „Ugnies medžioklė su varovais“. Spektaklį jau trečią kartą ėmėsi režisuoti Gytis Padegimas, scenografiją kuria Birutė Ukrinaitė. Spektakliui suburta jauna atlikėjų komanda – studentai iš Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos bei kitų aukštųjų mokyklų.

G.Padegimas miuziklą „Ugnies medžioklė su varovais“ režisuos nebe pirmą kartą.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Padegimas miuziklą „Ugnies medžioklė su varovais“ režisuos nebe pirmą kartą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2014, 9:36 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:58 AM

Pasak spektaklio režisieriaus G.Padegimo, būtent jaunosios kartos atlikėjų indėlis bus pagrindinis visiškai atsinaujinusio spektaklio skiriamasis bruožas, kadangi kompozitoriaus G.Kuprevičiaus muzika yra amžina ir išlieka aktuali.

„Kūrinys išlieka aktualus, kadangi meilės tema yra amžina ir apie ją kalbėti galima visados, ypač tai reikia daryti šiandieniniame susvetimėjusiame pasaulyje su daug skyrybų, pinigų skaičiavimo“, – Eltai sakė pastatymo režisierius.

Anot jo, spektaklyje nesiekiama specialiai atkurti sovietmečio dvasios, miuziklo sukūrimo laikotarpį atspindės tik keletas pokštų bei detalių.

Naujajam „Ugnies medžioklės su varovais“ pastatymui sukurta mobili scenografija, jį ketinama pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose, kadangi, pasak G.Padegimo, ankstesni spektaklio pastatymai nepasiekė tiek žiūrovų, kiek norėta. Režisierius „Ugnies medžioklę su varovais“ 2004-aisiais metais statė „Pergalės“ kino teatre Vilniuje, 2008 m. – „Domino“ teatre.

Alytaus miesto teatre spektaklio premjera numatoma rugsėjo 18 ir 19 dienomis. „Ugnies medžioklė su varovais“ atidarys 25-ąjį teatro sezoną.

Miuziklo„Ugnies medžioklė su varovais“, kurio libretą parašė Saulius Šaltenis ir Leonidas Jacinevičius, premjera Lietuvoje įvyko 1976-aisiais. Pirmąjį miuziklą režisavo Dalia Tamulevičiūtė. Kultiniu tapęs spektaklis Jaunimo teatro scenoje buvo rodomas 7 metus, jame pagrindines partijas įdainavo Vytautas Kernagis, Gintarė Jautakaitė ir Arvydas Navalinskas.

Miuzikle pasakojama meilės trikampio istorija, į kurią patenka Monikos mylimasis studentas Rolandas ir tarnybą baigęs kareivis Julius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.