Studentų muzikos pamokos – cikle „Alma Mater musicalis“

Praleisti pirmąjį kiekvieno mėnesio pirmadienį po Vilniaus universiteto šv.Jonų bažnyčios skliautais kvies 21-asis „Alma Mater musicalis“ sezonas, šiemet pasiūlysiantis susitikimus ir su kūrybinį kelią pradedančiais muzikais, ir su žinomais atlikėjais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2014, 3:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:01 PM

Šiemetinį koncertų ciklą spalio 6-ąją pradės Lietuvos kariuomenės orkestro atliekami kūriniai. Dalyvaus solistai klarnetininkas Algirdas Budrys, birbynininkas Egidijus Ališauskas bei vokalistė Marta Lukošiūtė. Lapkričio koncerte savo talentą klausytojams dovanos visas būrys jaunų atlikėjų – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pučiamųjų ir mušamųjų katedros varinių instrumentų ansamblis, prof. Leonardo Ulevičiaus ir Laimono Masevičiaus tūbos ir eufonijos klasės jaunieji virtuozai bei dainavimo katedros jaunieji talentai.

Koncertų cikle tradiciškai bus pagerbti Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Gruodį - kompozitorius Faustas Latėnas, kurio kūrinius atliks styginių kvartetas „Art Vio“, smuikininkė Rūta Lipinaitytė, violončelininkas Povilas Jacunskas ir pianistė Indrė Baikštytė. 2015-ųjų pradžioje rengiamas poeto Vlado Braziūno vakaras. Jam talkins kitas Nacionalinės premijos laureatas saksofonininkas Petras Vyšniauskas, Muzikos ir teatro akademijos mišrusis choras vadovai ir literatūrologas prof. Skirmantas Valentas.

Ciklo koncertas skambės ir M.K.Čiurlionio menų mokyklos 70-mečiui. Klausytojų taip pat laukia susitikimai su ansambliu „Trio grazioso“ bei Norvegijos muzikais „Duo Oktava“, kurie sezono uždarymo koncerte kovo pabaigoje pasirodys su soliste Asta Krikščiūnaite bei pianiste Audrone Kisieliūte.

Į muzikos pasaulį ir šiemet klausytojus lydės ilgametė „Alma Mater musicalis“ koncertų vedėja muzikologė Laimutė Ligeikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.