L. Lužytė pakviesta į jaunųjų kino kūrėjų skatinimo programą

Režisierė Lina Lužytė atrinkta dalyvauti tarptautinio Kopenhagos dokumentinių filmų festivalio „CPH:DOX“ programoje „CPH:LAB 2014“. Dirbdama kartu su kolegomis iš užsienio per metus ji turės sukurti filmą, kuris bus pristatytas kitų metų Kopenhagos dokumentinių filmų festivalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:50 PM

„Labai smalsu, kaip vyks „CPH: LAB 2014“. Sunkiai įsivaizduoju du nepažįstamus žmones iš skirtingų pasaulio kampų, matančius vienas kitą pirmą kartą ir staiga kuriančius kartu filmą. Man tai lyg eksperimentas ir įdomu, koks bus jo rezultatas“, – sako L.Lužytė.

Galimybę Lietuvos kūrėjai dalyvauti šioje programoje sudarė Lietuvos kino centras, praėjusiais metais užmezgęs bendradarbiavimą su tarptautiniu Kopenhagos dokumentinių filmų festivaliu.

„Pasiteisinus praėjusių metų bendradarbiavimui su Kopenhagos dokumentinių filmų festivaliu, džiaugiamės galėdami sudaryti galimybę šioje programoje dalyvauti dar vienai jaunosios kartos lietuvių režisierei“, – sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas. Lietuvos kino centras šių metų pavasarį skelbė kvietimą jauniesiems Lietuvos kūrėjams teikti paraiškas dalyvauti programoje. Iš gautų paraiškų dalyvius atrinko programos organizatoriai.

„CPH:LAB“ yra mokymų programa, į kurią kasmet atrenkama 20 kino kūrėjų iš skirtingų šalių. L.Lužytei bus sudaryta galimybė dalyvauti mokymuose, kūrybinėse dirbtuvėse, projektą pristatyti koprodukcijos mugėse. Filmo projektui nekeliami žanro, trukmės ar formato reikalavimai, tačiau filmas turi būti sukurtas per metus.

L.Lužytė – antroji lietuvė dalyvaujanti šioje programoje. Praėjusiais metais į ją dalyvauti buvo atrinkta Giedrė Žickytė. Kartu su Čilės atstove Maite Alberdi ji kuria filmą „Do you remember“. Sulaukus teigiamų atsiliepimų apie projektą buvo nuspręsta kurti ilgo metro filmą, kurio premjera planuojama kitąmet. Filmo postprodukcija vyks Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas