„Bohemiečiams“ įgyvendinti misiją padės „Panorama“

Kas pasakė, kad ruduo yra šaltas, pilkas ir niūrus? Tik ne „bohemiečiams“. Režisierės Dalios Ibelhauptaitės vadovaujama „Vilnius City Opera“ ruošiasi ryškiausiai šių metų premjerai. Gruodžio 2-8 dienomis po 20 metų pertraukos į Lietuvos operos sceną grįš Giuseppe Verdi „Trubadūras“ – jausminga istorija apie meilę ir išdavystę, pavydą ir pyktį, kerštą ir pasiaukojimą.

„Trubadūro“ fotosesija panardino ugninių plaukų baleriną į baseino gelmes.<br>"Vilnius City Opera" nuotr.
„Trubadūro“ fotosesija panardino ugninių plaukų baleriną į baseino gelmes.<br>"Vilnius City Opera" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 8:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:24 PM

„Tai kūrinys, kurio arijos yra vienos gražiausių pasaulyje, o siužetas prilygsta šiuolaikiniam veiksmo filmui. Jis panardina žiūrovą į meilės, pavydo, keršto ir karo sūkurį. Čia senoji šeimos tragedija virsta gaivališka kova už garbę“, – intrigavo būsimo spektaklio režisierė, jau 11 operų kartu su maestro Gintaru Rinkevičiumi pastačiusi D. Ibelhauptaitė.

Operos pristatymas bus netradicinis – scenoje išvysime XV amžiaus ir šių dienų samplaiką. Įkvėpta garsios Londono konceptualios menininkės ir kino režisierės Sam Taylor–Wood bendro projekto su britų „Selfridges“ prekybos centru, kuriame dalyvavo visas būrys garsenybių, D. Ibelhauptaitė pradėjo partnerystę su prekybos ir laisvalaikio centru „Panorama“.

„Bohemiečių misija visada buvo klasikinę operą paversti žmonių gyvenimo būdu, klasikine muzika sudominti kuo daugiau pačių įvairiausių žmonių. Tikiu, kad mūsų nauja draugystė su „Panorama“ padės įgyvendinti šią prasmingą misiją“, – džiaugėsi režisierė prieš „Trubadūro“ fotosesiją, panardinusią ugninių plaukų baleriną į baseino gelmes.

„D. Ibelhauptaitės suburta „bohemiečių“ komanda – vieni didžiausių intrigantų Lietuvoje, todėl neatsitiktinai pristatydami šio sezono tendencijas savo partneriais pasirinkome „Vilnius City Opera“. Tikime, kad menas dera patraukliose miesto erdvėse, todėl su „bohemiečiais“ draugausime visą sezoną“, – sakė prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ generalinė direktorė Birutė Kalanovaitė.

Operoje „Trubadūras“ labai svarbus ugnies motyvas, o raudona – viena ryškiausių rudens ir žiemos sezono spalvų. Šie spalviniai motyvai dominuos „Panoramoje“, kuri kvies atsinaujinti ar ryžtis iš esmės pakeisti savo įvaizdį.

Naujojo sezono Vilniaus miesto operoje ir „Panoramoje“ sutiktuvės – atsakymo į klausimą „Kuo noriu būti šį sezoną“ paieškos: ar aistringa, gaivališka ir nenuspėjama „Trubadūro“ čigone Azučena, ar tauria, besąlygiškai mylinčia Leonora. O gal žiauriu ir valdingu grafu Di Luna ar poetiškos sielos trubadūru Manriko?

„Svarbiausia – nebijoti. Kiekvienas pirmas kartas, tai – jaudinantis potyris, nesvarbu, ar kurtume originalų įvaizdį, ar išbandytume naują skonį, kvapą, pramogą. Šį sezoną mes su „Vilnius City Opera“ daug ką darome pirmą kartą.

Kurdami mados spektaklį, drąsiai neriame į vandens ir ugnies stichijas, ieškodami to, kas nepatirta“, – įsitikinusi B. Kalanovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.