Lietuvos žiūrovams – Eimunto Nekrošiaus spektakliai

Vilniaus teatras „Meno fortas“ tradiciškai naująjį sezoną pradeda gastrolėmis. Sekmadienį trupė išvyksta į kaimyninę Baltarusiją, kur festivalyje „Belaja Veža“ Breste bus vaidinamas naujausias Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Jobo knyga“ pagal Senojo Testamento tekstą.

Scena iš spektaklio „Jobo knyga“ .<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Jobo knyga“ .<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 7:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:25 PM

 Festivalio rengėjai jau kelerius metus kvietė vilniečių teatrą į Brestą, bet tik šiemet „Meno forto“ grafikas ir aktorių užimtumas leido įgyvendinti Baltarusijos teatro gerbėjų lūkesčius.

Spalio mėnesį Eimunto Nekrošiaus spektakliai bus vaidinami Sankt Peterburgo ir Maskvos festivaliuose, taip pat viešės Lenkijoje.

Nepaisant to, vieno geriausių Lietuvos teatro režisierių spektaklius galės išvysti ir mūsų šalies žiūrovai. Jau rugsėjo 20 d. Vilniuje bus rodoma Dante‘s „Dieviškoji komedija“, spalio 4 d. „Jobo Knyga“, o spalio 24 d. – Fiodoro Dostojevskio „Idiotas“.

Režisierius intensyviai rengiasi naujo spektaklio repeticijoms, o šiuo metu teatro „Meno fortas“ repeticijų salėje šeimininkauja jaunieji menininkai – jie eksperimentuoja įgyvendindami savo sumanymus, kurie ateityje irgi gali tapti visaverčiais spektakliais. Tai irgi yra viena  teatro veiklos misijų.

Dar šiemet „Meno forto“ spektaklius turėtų išvysti ir Alytaus bei Klaipėdos teatro gerbėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.