Nacionalinis simfoninis orkestras palieka Vilnių

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas) kartu su dirigentu Modestu Barkausku, muzikologėmis Zita Kelmickaite ir Jurgita Skiotyte-Norvaišiene išvyksta iš Vilniaus. Rugsėjo 12 dieną jis surengs edukacinį koncertą „Planeta orkestras“ Tauragės kultūros centre, o rugsėjo 17-ąją džiugins susirinkusius į Vilkaviškio kultūros centrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 8:17 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:25 PM

„Jau ketverius metus edukacinius koncertus rengiame projekto „Muzikos enciklopedija gyvai“ rėmuose. Šiemet pirmą kartą į projektą įtraukėme ir didžiausią Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvą – Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą. Tokią galimybę suteikė Lietuvos kultūros tarybos parama“, – pasakojo Filharmonijos generalinės direktorės pavaduotoja Ieva Tamutytė.

Edukacinių koncertų metu publika gali ne tik išgirsti įvairių klasikinės muzikos kūrinių, bet ir sužinoti jų sukūrimo aplinkybes, istorinį ir kultūrinį kontekstą. Be to, publikai sudaromos galimybės susipažinti su muzikos kolektyvų ir instrumentų įvairove bei specifika.

„Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro parengtoje edukacinio koncerto programoje skambės prancūzų romantiko Georges'o Bizet garsiausios operos „Karmen“ pagrindu sukurta siuita. Šis kūrinys suteikia puikią progą atskleisti simfoninės muzikos grožį, įvairovę ir skirtingų instrumentų grupių galimybes“, – aiškino projektą koordinuojanti I.Tamutytė.

Nuo 2011 metų surengta daugiau kaip 60 edukacinių „Muzikos enciklopedijos gyvai“ koncertų. Anot projekto koordinatorės, yra vietovių, į kurias grįžtama vėl ir vėl, tačiau stengiamasi apsilankyti ir miesteliuose, kuriuose klasikinė muzika – itin retas svečias. Tai padaryti leidžia valstybės ir rėmėjų finansinė parama.

Šiemet numatyta net keliasdešimt edukacinių koncertų įvairiausiose Lietuvos vietovėse. Be Tauragės ir Vilkaviškio, planuojama apsilankyti Jonavoje, Visagine, Lazdijuose, Pasvalyje, Pakruojyje, Panevėžyje, Anykščiuose, Kretingoje, Elektrėnuose, Kaišiadoryse bei kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Koncertų metu su klasikinės muzikos paveldu – nuo senosios muzikos, Vakarų Europos klasikų iki lietuviškos muzikos geriausių pavyzdžių – klausytojus supažindins ne vienas aukščiausio meistriškumo šalies kolektyvas.

Projekte aktyviai dalyvauja Lietuvos kamerinis orkestras, „Sostinės vario“ bei „Kristupo“ kvintetai, Vilniaus bei Čiurlionio kvartetai, ansamblis „Musica humana“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.