Izraelio orkestrą ir V. Urmaną publika užpylė gėlėmis

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro sezono pradžios koncertas įelektrino Vilnių. Teatro kvietimu pirmą kartą Lietuvoje koncertavo vienas geriausių pasaulyje simfoninių kolektyvų – Izraelio filharmonijos simfoninis orkestras, vadovaujamas gyvosios muzikos legendos Zubino Mehtos.

V.Urmana pirmą kartą koncertavo su Z.Mehtos vadovaujamu Izraelio orkestru.<br>M.Aleksos nuotr.
V.Urmana pirmą kartą koncertavo su Z.Mehtos vadovaujamu Izraelio orkestru.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 1:18 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:58 AM

Pirmą kartą savo karjeroje su šiuo kolektyvu pasirodė ir lietuvių operos pažiba Violeta Urmana. Į koncertą jau prieš porą mėnesių buvo iššluoti net brangiausi bilietai, o jų kaina šį kartą buvo rekordinė – pirmojo balkono ložėse siekė 1000 litų.

Tačiau menas buvo to vertas. Nuo pirmojo vakaro kūrinio – Izraelio kompozitoriaus Paulio Ben-Haimo „Psalmės“ (ją atlikėjai skyrė Lietuvos žydų genocido aukoms) iki paskutiniojo – bisui atlikto Johanneso Brahmso Penktojo vengrų šokio – atmosfera salėje įkaito taip, kad publika negalėjo liautis ploti, o vėliu dar ilgai stoviniavo fojė dalindamasi įspūdžiais.

Emocinėmis vakaro viršūnėmis tapo V.Urmanos pasirodymas ir Richardo Strausso simfoninė poema „Herojaus gyvenimas“.

V.Urmana, vos išėjusi į sceną, privertė klausytojus įtempti ausis ir klausą. Orkestro gastrolių nuovargis išgaravo be pėdsako. Didingo stoto, pasipuošusi žėrinčia juoda suknia dainininkė ne tik balsu, bet ir kūnu bei siela susitapatino su savo herojėmis – Dalila, Azučena, Eboli.

Iki pat vakaro finalo muzikantai, įkvėptai vadovaujami Z.Mehtos („Herojaus gyvenimą“ 78 metų maestro dirigavo atmintinai!), neleido nuslūgti klausytojų dėmesiui.

O tada prasidėjo trečioji dalis – gėlių puokščių konkursas. Dydžiu visus nukonkuravo Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės rožių krūmas. Premjero Algirdo Butkevičiaus krūmas nedaug nuo jo atsiliko, be to, traukė akį rožių originalumu. Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kultūros ministras Šarūnas Birutis šį kartą pasitenkino kukliomis puokštelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.