Paberžė prisipildys Tėvo Stanislovo gimtadienio šviesos

Jau devintas ruduo, kai su mumis nebėra šviesuolio, sielų mokytojo ir gydytojo, vienuolio, kunigo Tėvo Stanislovo. Rugsėjo 29-ąją šiam didžiadvasiam žmogui būtų sukakę 96-eri. Tėvo Stanislovo gimimo dienos proga, rugsėjo 28-ąją, sekmadienį, visi, atmintyje sergintys šilumos ir meilės Tėvui Stanislovui grūdą, kviečiami į Paberžę Kėdainių rajone.

Tėvas Stanislovas Paberžėje 2004 metais.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Tėvas Stanislovas Paberžėje 2004 metais.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2014, 2:32 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:09 PM

Čia vyks paskutinis koncerno „Vikonda“ remiamo labdaros ir paramos fondo „Viltis-Vikonda“ bei 1863 metų sukilimo muziejaus organizuojamo renginių ciklo kamerinis renginys – bus prisimintas iškilus dvasininkas.

Paberžės bažnytėlėje bus aukojamos šv. Mišios. Drauge sukalbėti maldą už Tėvą Stanislovą bei jo taurius darbus kvies kunigai Vilius Sikorskas, Skaidrius Kandratavičius. Laukiama ir Krekenavos švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilikos rektoriaus kunigo Gedimino Jankūno.

Po šv. Mišių 1863 metų sukilimo muziejuje skambės, kaip kadaise, ir Tėvo Stanislovo žodžiai, palydimi instrumentinės ir vokalinės muzikos, atliekamos dainininko Liudo Mikalausko ir Valstybinio Vilniaus kvarteto.

Gegužę, Muziejų nakties išvakarėse, ir birželį, minint Tėvo Stanislovo mirties metinių sukaktį, Paberžėje taip pat vyko dvasininko atminimui skirti renginiai. Per juos Tėvo Stanislovo numylėtasis žemės lopinėlis sutraukė neįtikėtinai gausų būrį žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.